Home
images/headers/slide01.png

Zaterdagavond speelden wij thuis om half 8 een belangrijke wedstrijd tegen nummer 3, Hovoc DS 3. Anne Vloet en Meike Goossens speelden deze wedstrijd met ons mee door een aantal geblesseerde meiden en zieken. We kregen voor de wedstrijd te horen dat Flamingo’s DS 4 een punt (1-3) had laten liggen tegen SVS DS 1. Dit was goed nieuws voor ons. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er wat zenuwen. Dit was uiteindelijk nergens voor nodig waren want we wonnen de wedstrijd met 4-0!

In de eerste set kwamen wij al snel op een flinke voorsprong (7-0) door de mooie servicereeks van Anne Vloet. Hovoc kwam naar mate de wedstrijd vorderde meer in het spel maar dat maakte voor ons niet uit. Wij bleven ons eigen ding doen. Claudia van Gelder maakte mooie aanvallen op de midden, waar Hovoc moeite mee had om deze verdedigen. Floor Verheijen en Roos Aben wisselde goed af met de set ups. Hierdoor kon iedere aanvalster haar talent laten zien. We wonnen de eerste set met 25-17. 

De tweede set begonnen we weer met goede moed. We wisten waar de gaten zaten en zo probeerden we onze punten te pakken. Onze libero, Balou Verhoeven, gaf goede passes waardoor de set up mooi gegeven en perfect afgemaakt kon worden. Ook hadden we deze set een hoge servicedruk. We speelden ons eigen spelletje. Pleun Groot stond achterin goed te passen. Tijdens de set kwam er meer variatie. Anne Vloet kreeg een mooie set up van Roos Aben op de B. De tweede set werd gewonnen met 25-14.

We hadden de eerste 2 sets binnen maar we waren er nog niet. We begonnen aan de derde set. Dit is altijd een moeilijke set voor ons. Maar we lieten ons niet kennen. Meike Goossens serveerde moeilijke ballen voor Hovoc. De coach laste een time out in om Meike uit de service te halen. Dit mislukte voor hem maar pakte voor ons goed uit. Ook deze set was mooi;  Hovoc had geen schijn van kans … ook de derde set werd gewonnen: 25-9.

De laatste set gingen we wat meer uitproberen. We gaven Hovoc geen kans om punten te pakken. Rosanne Ypma blokte in haar eentje de aanval van Hovoc af. Hoe hoe!! Het doel van deze set was om Hovoc onder de 10 punten te houden. Dat lukte ons. Het werd namelijk 25-8. Dit betekent dat we nu 2 punten los staan als koploper. We moeten nog een aantal wedstrijden maar we gaan er alles aan doen om deze koppositie te behouden!

Dit was dan toch een mooi kadootje voor Kirsten onze trainster die zaterdag jarig was en de zieke Tine hebben we niet teleurgesteld!

Nina van den Bogaard