CORONA PROTOCOL

Corona protocol

16-09-21

Op dinsdag 14 september zijn in de persconferentie de nieuwe coronamaatregelen uitgesproken. Gezien de bijna ondoenlijke organisatie van permanente controle hebben wij na uitvoerig beraad en op basis van adviezen besloten tot het volgende beleid, vanaf aanstaande zaterdag 18 september.

  • Vanaf 13 jaar moet je van onze overheid op verzoek een vaccinatiebewijs (QR-code digitaal of op papier), geldig negatief testresultaat of herstelbewijs kunnen tonen bij diverse evenementen en activiteiten.
    Steekproefsgewijs zullen wij bij Activia in de sporthal daarom controleren.
    Wij controleren dus niet standaard bij binnenkomst.
  • Per 25 september geldt deze regel alleen nog voor de kantine. Vanaf deze dag mag publiek gewoon binnen in de gang en in de zaal. In de kantine wordt dan nog steeds steekproefsgewijs gecontroleerd.
  • Spelers, begeleiding en wedstrijdleiding mogen vrij de zaal in om hun wedstrijd te spelen, fluiten, begeleiden. Controle is niet nodig.
    Let op: Ga je daarna nog in het publiek zitten of naar de kantine, dan kan controle plaatsvinden en dien je dus wel een vaccinatiebewijs, geldig negatief testresultaat of herstelbewijs te hebben.

Wij doen een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid en hopen dat iedereen in alle eerlijkheid kan zeggen dat hij of zij conform de maatregelen (dus enkel gevaccineerd of met bewijs) in de sporthal aanwezig is.
Vanaf 25 september geldt dat alleen voor de kantine.

Blijkt bij controle dat er geen vaccinatie of bewijs getoond kan worden, dan wordt gevraagd om te gaan. Geeft dit problemen dan neemt de sporthalbeheerder het van ons over. Wij hopen dat wij als ‘vrienden van Activia’ met elkaar volleybal kunnen spelen, kijken en nog een gezellig kunnen nazitten in de kantine.
We vertrouwen dus op jullie. 1,5 mtr afstand is met handhaving van deze maatregelen niet meer nodig.

Haal twijfel bij jezelf weg door een zelftest te doen, ook al ben je gevaccineerd én kom met klachten niet naar de sporthal.

Eerder ingeplande controlediensten door leden of ouders komen hiermee te vervallen!
Wij rekenen op ieders medewerking en begrip voor de situatie. Zorg ook voor een ID!

Nb: Bij controle door officiële handhaving betaal je een eventuele boete zelf!

Met sportieve groet,
Bestuur Somas Activia