Somas Activia neemt na dit seizoen afscheid van hoofdtrainer Bob Soberjé

De samenwerking tussen Somas Activia en hoofdtrainer van Dames 1 wordt beëindigd na afloop van het lopende seizoen. Dat is de uitkomst na een diepgaande evaluatie binnen het team, staf en bestuur.

Dames 1 beleeft onder het trainerschap van Bob een mooi seizoen. Team en staf hebben samen diverse mooie prestaties geleverd. In de strijd om de beker wisten zij het eredivisieteam Sudosa Assen te verslaan en verloren nipt van de eredivisiekoploper VV Utrecht in een spannende, sfeervolle wedstrijd. In de TOP-divisie competitie staat Dames 1 op dit moment ver bovenaan.

Foto DS1 trainer

Somas Activia is positief over de getoonde inzet van Bob als trainer en coach van Dames 1 in het afgelopen jaar. Doel en visie was onder andere om de meiden meer volleybalvolwassenheid mee te geven. Dit is zeker gelukt. De klik tussen het team en de trainer-coach ontbreekt echter in de verbinding die nodig is om als team en individueel door te groeien. Dat is jammer.

Somas Activia onderzoekt op dit moment actief of de stap naar eredivisievolleybal organisatorisch mogelijk is. De stap naar de eredivisie vraagt natuurlijk nieuwe gedachten en inzichten. De TC van Activia is van mening dat de verbinding tussen de huidige trainer Bob Soberjé en het team niet sterk genoeg is. Los van de mogelijke stap naar de eredivisie is in overleg met het bestuur besloten om vanaf het nieuwe seizoen de samenwerking met hem te beëindigen.

Somas Activia wenst Bob veel succes met nieuwe uitdagingen in de toekomst!