Vertrouwenspersoon Gerhard Markerink

Activia hecht aan een open communicatiestructuur. Hiermee bedoelen we dat we elkaar aan durven te spreken en feedback durven te geven.
Complimenten horen daarbij, maar ook in moeilijke situaties is het ‘er over praten’ de beste manier om iemand bewust te maken of inzicht te geven in het effect van dat wat iemand deed of zei.
Soms loopt het even anders en heb je hulp nodig, als lid van de vereniging of als ouder, om het juiste gesprek te voeren of om even de weg te wijzen. Een vertrouwenspersoon luistert naar iemands verhaal en helpt diegene met het vinden van mogelijkheden om de situatie op te lossen. Gewoon even een praatje kan genoeg zijn. En soms is het nodig om te bemiddelen of wil je zelfs een klacht indienen.
Maar liever willen we dat voorkomen en Activia wil iedereen stimuleren om op tijd aan de bel te trekken, als je even niet weet hoe je het moet aanpakken. Dit kan bij mensen die bij Activia horen (bijvoorbeeld het bestuur, een trainer/coach of een TC-lid). Maar vaak is het bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon ook prettig om je verhaal te doen.
Gelukkig hebben we na een tijdje “vertrouwenspersoonloos” te zijn geweest, iemand gevonden die deze rol binnen Activia wil gaan vervullen.
Gerhard stelt zich graag aan jullie voor:
 
foto vertrouwenspersoon Activia Gerhard Markerink
Hoi,
Door het bestuur van Somas Activia ben ik benaderd om mij beschikbaar te stellen als vertrouwenspersoon bij Activia. Ik heb daar positief op gereageerd.
Ik ben Gerhard Markerink en ben samen mij mijn vrouw Hanny vanaf 1976 woonachtig in Sint Tunnis. In dat jaar ben ik, in de toenmalige gemeente Oploo c.a., aangesteld als wachtmeester der Rijkspolitie.
Vanaf 2004 ben ik als Jeugdagent werkzaam geweest in de gemeente Sint Anthonis en Boxmeer. Hierdoor heb ik veel contacten gelegd met jongeren, ouders, maar ook met Jeugdhulpverlening, middelbare scholen binnen deze gemeenten en de provincie Noord-Brabant. Het was een intensieve functie welke ik met enorm veel plezier heb vervuld.
Deze ervaring kan ik als vertrouwenspersoon goed gebruiken. Ik hoop dan ook dat, mocht één van jullie even in de knoop zitten en het moeilijk vinden dit met anderen te bespreken, je dan bij mij aanklopt, zodat we naar een oplossing kunnen zoeken. Uiteraard kunnen ouders ook contact opnemen.
De komende tijd ga ik me meer verdiepen in Aciivia, zodat ik ook leer hoe deze vereniging in elkaar zit en werkt. En als jij een gesprek met mij wilt, is dit altijd vertrouwelijk en zet ik alleen stappen, waarover jij het eens bent! Je mag mij altijd mailen op het  e-mailadres: g.a.markerink@gmail.com en dan neem ik contact met je op.