Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Volleybalclub Somas Activia uit Sint Anthonis en Ledeacker werd opgericht in 1956 en is daarmee de oudste volleybalvereniging uit de regio. Sinds 2018 zijn we gefuseerd met de volleybalvereniging uit Wanroij. De club telt ruim 225 leden en de helft daarvan is jeugdlid. We zijn erg trots op het feit dat ons eerste damesteam vanaf seizoen 2023-2024 uitkomt in de Eredivisie, het hoogste landelijke volleybalniveau. Dit zal een nóg grotere naamsbekendheid op gaan leveren. Natuurlijk zijn de overige seniorenteams net zo belangrijk, evenals de jeugd-, mini- en recreantenteams. Al jarenlang heeft Activia een ambitieus jeugdplan.

Tevens genieten wij veel bekendheid vanwege het jaarlijkse Internationale Pinkstertoernooi, één van de grootste jaarlijkse evenementen in onze gemeente. Ook het Internationale Minivolleybaltoernooi wordt al jarenlang succesvol georganiseerd. Door het grote aantal leden en de vele activiteiten die onze vereniging organiseert, is Activia een belangrijke schakel in het sociaal-maatschappelijke leven. De vereniging zou niet kunnen bestaan zonder de talloze vrijwilligers die de club een warm hart toedragen en die constant in de weer zijn om te zorgen voor de noodzakelijke continuïteit.

Tijdens thuiswedstrijden in de competitie is het op de zaterdag een waar spektakel met veel publiek (‘Super Saturdays’). Activia heeft als slogan ‘Samen voor sfeer en prestatie’ en dat vinden we terug in de Activiahal en de kantine. De club heeft een cultuur van Brabantse gezelligheid: dat geldt zowel voor de Pinksterfeesten, als ook voor de volleybalzaterdagen in de Activia-kantine, ons clubhuis in de Activiahal in Sint Anthonis. Iedereen is hier natuurlijk van harte welkom!

 

Adresgegevens

secretariaat: tel. 0485 384511, secretariaatvcactivia@gmail.com

zaal: Activiahal, Remmensberg 31, 5845 DD, Sint Anthonis,

tel. 0485-385134

Zaalbeheerder Activiahal: 06-13809122