Wedstrijd verslagen

Wedstrijdverslagen

Heren 1 2 foto

Door coronaconsequenties was de strijd om promotie voor deze heren voorbij. Maar … de Nevobo heeft voor onze mannen nog een plaatsje vrij en daarmee gaan zij komend seizoen tóch de tweede klasse in. Hartstikke leuk en volgens ons 'dik verdiend'!

Succes mannen met deze uitdaging!

 
Wij genieten nú nog na…

Collage weekend 23 en 24 04 Activia

Dames 1 Somas Activia kampioen in de topdivisie, laatste thuiswedstrijd, platte kar, afscheid van coach/trainer Arjen Schimmel, semi-afscheid van Kersten en Janneke bij DS1. Een groot dankjewel voor dj Magiel, telsters dames 1, supporters, ouder(s) van en iedereen die (in)direct betrokken is (geweest).

In dit weekend nog méér kampioenen (naast mini’s 4.3 (Wanroij) en meisjes C2) mocht ook mini’s 5.1 (St. Anthonis) een feestje vieren. Daarnaast was Activia aanwezig met een stand bij de open dagen van Oelbroeck en was er een kruisbestuiving tussen Tios, d’n Uutlaot en Activia bij een gezamenlijke activiteit op zondagmiddag in de sporthal. GE-WEL-DIG!

arjen 2

Op 29 januari was de deal rond. 
Gisteren kregen wij het definitieve bericht dat Arjen Schimmel, trainer van D1 na dit seizoen een nieuwe uitdaging aan gaat. Arjen heeft er voor gekozen de stap terug naar de eredivisie te zetten. Volgend jaar is hij de trainer van Draisma Dynamo D1. Natuurlijk vinden wij dat ontzettend jammer. Wij, zowel Activia als club, als ook het team, vinden in Arjen een betrokken en prettige trainer, die past bij ons Dames 1 en onze ambitie. De ambitie om kampioen te worden, zet Arjen met ons door en samen met hem gaan wij dit seizoen goed af sluiten. Ondertussen gaan wij op zoek naar een nieuwe trainer. 
Wij wensen Arjen alvast veel succes en plezier bij Dynamo. 

Bestuur Somas Activia. 

In de zoektocht naar uitbreiding van de selectie heeft Eredivisionist Arbo Rotterdam / FAST een slag geslagen buiten de landsgrenzen. Voor de middenpositie heeft de volleybalorganisatie uit Gennep en Sint Anthonis de Deense Rebekka Leitzke (23) gecontracteerd. De eerste buitenlandse speelster van ARBO Rotterdam / FAST komt over van ASV Elite uit Arhus dat uitkomt in de hoogste liga. Met haar team eindigde in het Duitse Hannover opgegroeide volleybalster in de play offs als derde. In het nieuwe seizoen (2022-2023) verdedigt de speelster met zowel Deense als Duitse nationaliteit het roze van ARBO Rotterdam / FAST.

Het spelen op het hoogste plan in Nederland combineert Rebekka Leitzke met haar studie MSc Plant Sciences aan de Wageningen Universiteit. Het contact met haar nieuwe club werd gelegd via een andere nieuwkomer. “Ik kende Stephanie van Dijck van een uitwisseling enkele jaren geleden en vroeg haar of zij nog een club op niveau wist in Nederland. Dat wist Stephanie wel, ja.” Ook een woonruimte in de studentenstad werd snel gevonden. “Via een vriendin van Lisan Siemonsma kreeg ik het appartement aangeboden.”

De volleyballoopbaan van Rebekka Leitzke verloopt stormachtig. “Ik speel pas sinds mijn achttiende.  Na vier jaar bij ASV Elite speel ik bij FAST voor het vijfde seizoen op het hoogste plan. Eerder heb ik getennist en paardgereden.” Bij ARBO Rotterdam / FAST is de Deense gemotiveerd. “Ik heb wedstrijdbeelden gezien en was onder de indruk. Afgelopen weken heb ik veel met Jacek Ziemba gesproken. Ik weet het zeker. Ik wil veel leren en ervaring opdoen, en vertrouw erop dat ik dat bij ARBO Rotterdam / FAST zeker kan doen.”

GENNEP – De B-poule van de Eredivisie Volleybal Dames  -met goed beschouwd enkel verliezers- heeft zaterdagavond toch een winnaar gekregen. Met een 3-1 zege op de enig overgebleven concurrent Voltena stelde ARBO Rotterdam/FAST de koppositie in het tot drie ploegen gereduceerde onderonsje veilig. In een gezellig druk Pica Mare opende Voltena met een 19-25 in de eerste set maar moest met 25-16, 28-18 en 25-21 de zege aan de thuisploeg.

Er hing in Gennep een schaduw over het duel nadat de vierde deelnemer in de B-poule (Eurosped) zich plotseling terugtrok. Personele problemen bij de ploeg uit Vroomshoop waren de aanleiding de deelname aan de B-poule op te zeggen en de competitie drastisch de devalueren. Door de impopulaire move werden de resultaten van Eurosped geschrapt. Voor het succes van ARBO Rotterdam/FAST was het rigoureuze besluit een zegen waar in de organisatie eigenlijk niemand zat te wachten.  Het was het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis liever geweest dat de wedstrijden in de B-poule via een knock-out systeem afgewerkt zou worden maar de initiatiefnemer kreeg er de handen niet unaniem voor op elkaar. Er restte de vier ploegen niets anders dan de hele competitie in de B-poule uit te spelen. Daarin was ARBO Rotterdam/FAST aardig op weg. De vier wedstrijden werden met wisselend resultaat afgewerkt. Ondanks de startbonus wegens de eindklassering in de reguliere competitie hadden de speelsters van trainers Ziemba en Kailola het lot niet meer in eigen hand. Totdat Eurosped met het nieuws kwam de wedstrijden niet meer uit te kunnen spelen.

Plotseling stond er daarom zaterdagavond wat op het spel in Gennep.Tegen Voltena kon ARBO Rotterdam/FAST de eerste plaats in de B-poule veiligstellen. Een overwinning was nodig.  Daar zag het in Gennep na de eerste set niet naar uit. Voltena pakte de eerste set met 19-25 en bouwde ook aan het fundament voor de winst in de tweede set. Tijdens een servicereeks van Anne Heesakkers keerde het tij in het voordeel van de thuisploeg die met 25-16 de stand rechttrok. Met 25-18 pakte ARBO Rotterdam/FAST ook de rommelige derde set. Voltena haalde alles uit de kast om een vijfde set af te dwingen maar de thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen. Met 25-21 werd de 3-1 een feit, en daarmee sloot ARBO Rotterdam/FAST de B-poule als ‘winnaar’ af.
Voor het team uit Sint Anthonis en Gennep zit de competitie er op.  Achter de schermen wordt gewerkt aan de selectie die zich komend seizoen weer mag meten met de beste ploegen van Nederland. Geen sinecure voor de technische staf die de eigen selectie ‘geplunderd’ zag en er aan werkt nieuwe speelsters aan zich te binden.