Wedstrijd verslagen

Wedstrijdverslagen

Heren 1 2 foto

Door coronaconsequenties was de strijd om promotie voor deze heren voorbij. Maar … de Nevobo heeft voor onze mannen nog een plaatsje vrij en daarmee gaan zij komend seizoen tóch de tweede klasse in. Hartstikke leuk en volgens ons 'dik verdiend'!

Succes mannen met deze uitdaging!

 

Foto van Neerven DS 1 volleybalschoenen kopen

Afgelopen zaterdag is dames 1, vóór de geplande oefenwedstrijden, langs geweest bij Sport 2000 van Neerven in Boxmeer om nieuwe volleybalschoenen aan te schaffen. Ze zijn allemaal persoonlijk geholpen én zijn allemaal geslaagd!

Superbedankt Maurice, Sport 2000 van Neerven voor jullie tijd en geduld ;-) 

We zijn nu helemaal klaar voor de TOPDIVISIE!

Ellen Willems

Ellen Willems, gestart als mini bij Activia, keert bij ons terug!

Vanuit dames 1 werd ze drie jaar geleden gevraagd om de selectie van FAST te versterken als gevolg van blessureleed. Het jaar daarop was ze tweede libero en afgelopen seizoen stond Ellen vast op de liberopositie bij FAST.

Met deze eredivisie-ervaring zijn wij hartstikke blij dat Ellen weer terugkeert als libero bij onze club. Wij kennen Ellen als een Activiaan in hart en nieren en wensen haar veel succes en volleybalplezier bij Activia!

Joost Joosten trainer DS 1

Activia heeft Joost Joosten aan zich weten te binden als trainer-coach voor Dames 1, dat volgend seizoen uitkomt in de TOP-divisie.

Joost (40) woont in Cuijk en speelde zelf jaren actief in de eredivisie als spelverdeler. Twee keer wist hij de landstitel te winnen en won daarnaast met Nesselande en Dynamo Apeldoorn de beker. Als trainer deed Joost o.a. ervaring op bij VC Volt (dames en heren); bij Dynamo Apeldoorn trainde hij de eredivisie-dames en afgelopen twee jaar was hij trainer/coach bij Vocasa eredivisie-heren. Daarvoor was hij ook beach-opleidingstrainer in Eindhoven.

Joost ziet een nieuwe uitdaging bij het jonge Dames 1 team van Activia en wil met hen graag de TOP-divisie in. Wouter Vaessen zal Joost en het team daarbij ondersteunen als teammanager.  
Wij zijn trots dat de TC Joost zo snel enthousiast heeft weten te maken.

Namens het bestuur heten wij Joost welkom en wensen hem veel succes en volleybalplezier bij Activia!

De volleybalsters van FAST kunnen weer aan de bak.  Waar collega teams uit de eredivisionist afgelopen weekend het drie maanden durende coronareces afsloten heeft de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis een week uitstel gekregen. FAST reist zaterdag af naar Ootmarsum waar de confrontatie met Lammerink Installatiegroep Sep Up’65 wacht.

FAST kreeg van de Nevobo een week respijt om de competitie te hervatten. Bovendien gaf de voor afgelopen weekend geplande tegenstander, Peelpush uit Meijel, aan niet te willen spelen tijdens de lock down. De provinciegenoot nam daar mee voor lief dat het voor deelname aan de ‘reguliere’ competitie werd uitgesloten. De combinatie uit Limburg en Noord-Brabant twijfelde zelf eveneens over het spelen van de hervatte competitie. Bestuur, speelsters en staf stelden zich de vraag of het ethisch is te spelen onder de huidige corona-omstandigheden. Na veel wikken en wegen is besloten gehoor te geven aan het (dringende) verzoek van de volleybalbond. Liever had FAST de herstart langer uitgesteld, maar daaraan werkte de Nevobo niet mee. De bond duldde wegens het belang van internationale kalender geen later competitieslot.
Het besluit van spelverdeelster Rachel Feron om (vanwege haar functie in de zorg) vooralsnog niet te starten is door haar teamgenoten en het FAST-bestuur begripvol gerespecteerd. Haar plaats wordt ingenomen door Isis Neeskens van satelietclub Somas Activia.

Trainen en spelen in de gegeven situatie is geen sinecure. Trainingen vinden onder stringente voorschriften plaats, aan wedstrijden mogen alleen vooraf negatief geteste speelsters deelnemen.  Voor de transfers van en naar wedstrijden worden speciale voorzieningen getroffen.
Het zijn maatregelen waarmee alle teams in de Eredivisie te kampen hebben, maar FAST ervaart aan den lijve dat voor het bedrijven van topsport de grenzen opgezocht worden.

In de resterende zeven wedstrijden (er wordt een halve competitie afgewerkt) tracht FAST zo hoog mogelijk te eindigen. Er is weliswaar geen degradatie uit de Eredivisie mogelijk maar een nieuw seizoen op Nederlands hoogste volleybalniveau is afhankelijk van de licentieverstrekking.

Vooralsnog richt FAST zich op het sportieve aspect. In Ootmarsum treft de ploeg Set Up’65 dat zaterdag verloor bij Djopzz Regio Zwolle. De wedstrijd wordt vanaf 17.00 uur via livestream uitgezonden. De link wordt later deze week op FAST social media gepubliceerd.