Wedstrijd verslagen

Wedstrijdverslagen

Heren 1 2 foto

Door coronaconsequenties was de strijd om promotie voor deze heren voorbij. Maar … de Nevobo heeft voor onze mannen nog een plaatsje vrij en daarmee gaan zij komend seizoen tóch de tweede klasse in. Hartstikke leuk en volgens ons 'dik verdiend'!

Succes mannen met deze uitdaging!

 

SINT ANTHONIS – Voor de speelsters van ARBO Rotterdam/FAST is Team22 op papier niet de ploeg om punten tegen te pakken. Toch heeft het in vorm groeiende keurkorps van trainer Ivo Martinovic dinsdag een kans laten liggen het bondsteam een set of misschien wel meer af te snoepen. Het ijverige ARBO Rotterdam/FAST bood de (toekomstige) internationals prima drie sets lang prima tegenspel maar stond uiteindelijk toch met legen handen. Team22 zegevierde met 0-3 (18-25, 21-25 en 22-25) omdat het op beslissende momenten fouten van ARBO Rotterdam/FAST afstrafte.

collage FAST Team22 11 01 22

Team22 speelt dan buiten mededinging mee in de Eredivisie, de ploeg met speelsters die met Oranje op internationale toernooien aan het grote werk ruiken en op mondiaal niveau uitgekomen zijn beschikt over de beste speelsters uit de Nederlandse competitie. Het elitekorps kreeg in Sint Anthonis niet de kans te shinen. Daarvoor was de thuisploeg te gebrand om er een echte wedstrijd van te maken. In de eerste set verloor ARBO Rotterdam/FAST te vroeg de greep op het spel en moest de tegenstander laten lopen. Met 18-25 werd de krachtsverhouding uit het verband gerukt.
In de tweede set beet de thuisploeg met de veel scorende Michelle Koolen uitstekend van zich af maar kon Team22 uiteindelijk niet van de winst afhouden. Dat in de derde set de strijd open bleef was de verdienste de thuisclub, die zich te vroeg rijk rekende. Op 16-12 moesten Team22 hoofdcoach Erik Reitsma en ‘knecht’ Avital Selinger alle zeilen bijzetten. De klasse van de virtuele koploper werd getoond toen de ploeg in één rotatie orde op zaken stelde en met 17-21 de leiding had. De machtsgreep bleek genoeg voor de set- en matchwinst. Met 22-25 had ARBO Rotterdam/FAST het nakijken.

De thuisploeg baalde maar wist tegelijkertijd dat het een puike wedstrijd gespeeld had. Het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Zondag speelt ARBO Rotterdam/FAST uit bij laagvlieger Eurosped dat echter in opmars is. In Vroomshoop liggen er voor de samenwerkingsploeg uit Gennep en Sint Anthonis kansen, mits het niveau van de laatste wedstrijden gehaald wordt. De wedstrijd wordt zondag vanaf 15.30 uur uitgezonden via livestream van Volleybal.nl.

SINT ANTHONIS – ARBO Rotterdam/FAST heeft VC Sneek geen gemakkelijke zondagmiddag gegund. De volleybal eredivisionisten uit Gennep en Sint Anthonis verkochten hun huid duur maar slaagden er niet in de tegenstander punten af te snoepen. VC Sneek zegevierde in de Activiahal na vier sets met 1-3 (23-25, 21-25, 25-23 en 18-25). 

Na de spetterende afsluiting van 2021 droomde de ploeg van trainer Ivo Martinovic van een nieuwe overwinning. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport verliep de voorbereiding op het treffen met de Friezinnen minder vlekkeloos. Door Coronaperikelen konden diverse speelsters niet alle trainingen meemaken, en zag Martinovic zich genoodzaakt zijn ploeg te wijzigen.
Desondanks hield ARBO Rotterdam/FAST zich staande in het gevecht met VC Sneek, dat in de heenwedstrijd nog een maat te groot was geweest. Pas na het bereiken van de big points verloor de thuisploeg de opponent uit het oog. Met 23-25 namen de bezoeksters met 0-1 de leiding.  De teleurstelling sprak in de tweede set aanvankelijk een woordje mee. Sneek stoomde door naar een 3-10 voorsprong voordat de thuisclub zich herstelde. ARBO Rotterdam/FAST sloop dichterbij en kwam via 16-16 op een 20-18 voorsprong. Sneek wist het tij te keren en zette het samenwerkingsteam uit Brabant en Limburg met 21-25 aan de kant. Alsof ARBO Rotterdam/FAST tegenstander Sneek de spiegel voorhield werden de rollen in de vierde set omgekeerd.  De thuisploeg schoot uit de startblokken. Via 5-0, 9-2, 15-9 en 20-15 stoof het op de setwinst af. Die werd ondanks een Friese opleving met 25-23 bereikt. In de vierde set werd duidelijk dat de thuisploeg de reserves moest aanspreken terwijl Sneek een versnelling hoger schakelde.  Trainer Martinovic wisselde er op los maar het gaf zijn team niet de gewenste vleugels.  ARBO Rotterdam/FAST verloor de set met 18-25 en leed daarmee een eervolle 1-3 nederlaag.

Dinsdag weer
ARBO Rotterdam/FAST komt dinsdag weer in actie. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen Team22 op de rol. In de Activiahal is de virtuele koploper uit de Eredivisie Dames vanaf 19.30 uur de tegenstander. Het bondsteam dat min of meer het voorportaal voor Oranje is heeft de minste verliespunten. Met 25 punten uit negen wedstrijden kan Team22 koploper Sliedrecht Sport (33 uit 13) voorbijstreven. Het moet dan wel uit de vier inhaalwedstrijden minstens negen punten behalen. De inhaalwedstrijd is dinsdag weer op livestream van Volleybal.nl te volgen.

SINT ANTHONIS - Eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST zet na het kersreces de competitie voor met een thuiswedstrijd tegen VC Sneek. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis ontvangt de Friese ploeg zondag in de Activiahal in Sint Anthonis. Twee dagen later (dinsdag 11 januari) komt Team22 naar Sint Anthonis voor het inhalen van een eerder door Corona uitgesteld duel.

In de door diverse uitgevallen wedstrijden vertekende competitiestand bezet ARBO Rotterdam/FAST de negende plaats met twaalf punten uit elf speelbeurten. VC Sneek is met achttien uit twaalf en een zevende plaats in het linker rijtje terug te vinden. In de heenwedstrijd in de Elfstedenstad was FAST kansloos. Het sterke Sneek gaf de ploeg van trainer Martinovic met 3-0 klop. De Friezinnen, de oude club van middenaanvalster Lisan Siemonsma, wisselden nadien sterke wedstrijden af met mindere beurten.
ARBO Rotterdam/FAST sloot 2021 af met een even verrassende als verdiende 3-0 overwinning op koploper en kampioen Sliedrecht Sport. De overwinning is geen garantie voor hernieuwd succes maar het zorgt wel voor een bruikbare dosis zelfvertrouwen. ARBO Rotterdam/FAST start zondag om 15.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis. Publiek mag helaas niet in de zaal toekijken maar kan inschakelen op gratis livestream van Volleybal.nl.

Op dinsdag 11 januari speelt FAST opnieuw in Sint Anthonis. Tegenstander in de Activiahal is de virtuele koploper in de Eredivisie, Team22. Het bondsteam van de Nevobo is het schaduwteam van de Oranje dames. Een aantal Team22 speelsters verdedigde de Nederlandse eer al op internationale toernooien. Libero Mirthe Schoot en aanvalster Elles Dambrink maken deel uit van de nummer drie uit de Eredivisie die de minste verliespunten op haar conto heeft. ARBO Rotterdam/FAST – Team22 begint dinsdagavond om 19.30 uur. Ook deze wedstrijd is rechtstreeks via livestream van Volleybal.nl te volgen.

SINT ANTHONIS – Met de feestdagen voor de deur heeft de Brabants-Limburgse samenwerkingsploeg ARBO Rotterdam/FAST het toetje al geserveerd en verorberd. De nummer negen uit de Eredivisie boekte de eerste driepunter van het seizoen. Slachtoffer van de teamprestatie in optima forma was uitgerekend grossier in kampioenstitels en lijstaanvoerder Sliedrecht Sport. De Zuid Hollandse dames die na 14 november geen wedstrijdpunt afgaven, en alleen Laudame Financials VCN een set gunden, leden in Sint Anthonis een harde 3-0 nederlaag (25-23,25-23 en 25-22).

De opdracht die trainer Ivo Martinovic zijn team meegaf voor het laatste duel van 2021 was eenvoudig. “Ik heb de meiden gezegd dat ze mogen genieten en gevraagd niet te treuren om tegenslagen. Verliezen is niet erg, zolang we het Sliedrecht maar moeilijk maken.”
Die opdracht was niet aan dovenmansoren gericht. Wat heet: Arbo Rotterdam/FAST bleek woensdagavond een tot aan de tanden gewapende vechtmachine, die geen ontzag toonde voor de status van landskampioen Sliedrecht Sport. Op het moment dat de koploper met 14-17 een voorschot leek te nemen op de setwinst knokte de thuisploeg terug. In een nek-aan-nekrace had Sliedrecht Sport de set met 20-22 voor het grijpen maar opnieuw hield ARBO Rotterdam/FAST stand. Een ongrijpbare service van de ingevallen Isis Neeskens bezorgde ARBO Rotterdam/FAST de set met 25-23.

2021 12 22 AR FAST SliedrechtSport Eline Peeters verkleind Foto: Peter Gommans

Ook in de tweede set bood ARBO Rotterdam/FAST het nog altijd favoriete Sliedrecht Sport prima tegenstand. Bij ieder punt groeide bij het thuisteam het besef dat er wat te halen was. Sliedrecht dat afgelopen seizoen tegen FAST het Waterloo vond in het bekertoernooi was niet in staat orde op zaken te stellen. In het voorjaar mocht een door Corona gedecimeerde ploeg als excuus worden aangevoerd, woensdagavond beschikte de geïrriteerde coach Vera Koenen over een fitte selectie. Dat maakte de prestatie van het vernieuwde team van trainer Martinovic met de minuut knapper. De optimistische voorspelling dat de thuisploeg de koploper een puntje zou afsnoepen werd steeds waarschijnlijker. Vastberaden naderde de thuisploeg de bigpoints om de set met opnieuw 25-23 te winnen. 
Waar ARBO Rotterdam/FAST dit seizoen al enkele malen profiteerde als tegenstanders na een 2-0 voorsprong gas te terug te nemen, maakte het zelf die fout niet. Het bleef geconcentreerd en vastberaden ook de derde set op te eisen. Die vastberadenheid en teamprestatie werd beloond. Met 25-22 zorgde ARBO Rotterdam/FAST al voor de kerstdagen voor een spetterend vuurwerk. De 3-0 overwinning was een unicum in diverse opzichten. De zege was de eerste driepunter voor ARBO Rotterdam/FAST. De samenwerkingsploeg was ook de eerste eredivisionist die Sliedrecht Sport dit seizoen geen set gunde.
Trainer Martinovic kon evenals zijn collega’s en de speelsters het geluk niet op. “We hebben ons vanavond beloond voor alle trainingsarbeid. Deze overwinning is een echte teamprestatie, en een mooie afsluiting van het jaar. We gaan kerstfeest vieren. Dat hebben we met ons allen verdiend.”

Staf en speelsters van ARBO Rotterdam/FAST gaan met een welverdiend kerstreces. Na 1 januari wordt de draad weer opgepakt. Op 9 januari speelt de ploeg thuis tegen VC Sneek.