Wedstrijd verslagen

Dames 6

Op zaterdag 12 oktober hebben wij in Meerlo weer 4 punten weten te pakken!

We speelden uit tegen Set Up DS 3. We hadden er zin in! De eerste set verliep goed, met Roos als spelverdeler werden de set-ups goed verzorgd en wisten de aanvallers goed te scoren. De verdediging ging goed en we speelden als een hecht team. Deze set eindigde in een mooie stand van 19-25.

De tweede set wisten we meteen weer goed te beginnen. Nina werd deze set veel gebruikt voor haar moeilijke service. Toen wij ongeveer 11 punten hadden werd ze erin gezet voor de service en ze was pas bij de 21 klaar! Wauw... Daarna hebben we het verloren punt gelijk weer terug weten te pakken en heeft diagonaal Tine de laatste 3 ballen mogen serveren. Ook deze set eindigde in een mooie stand: 17-25.

In de derde set wist Set Up goed terug te komen en maakten wij meer fouten. Van onze fouten kon Set Up goed gebruik maken en werd het een erg spannende set. We hebben een paar prachtige rally’s mogen spelen en we zijn nog tot een mooie stand terug kunnen komen. Helaas hebben we deze set wel verloren met een stand van 25-19.

De laatste set was aangebroken en we moesten ons herpakken. Dat was in het begin van de set lastig, maar wij wilden toch zeker met 4 punten naar huis. De knop werd omgezet. Met een paar erg lange rally’s, mooie aanvallen en tactische balletjes van beide teams werd de set gespeeld. We hebben ons doel weten te behalen en we hebben ook deze set gewonnen, met een stand van 21-25.

Set Up was een goede tegenstander, zij stonden één plekje onder ons. Zij waren het eerste team waarvan wij vonden dat ze echt een goede tegenstand brachten. Door ons ongelooflijke teamgevoel en onze prachtige inzet hebben wij ze weten te verslaan! We zijn super trots op onszelf. Na deze wedstrijd stonden we weer gedeeld eerste met Vocala DS 3. Ondertussen staan zij weer bovenaan, omdat wij twee weken geen wedstrijd hebben gehad. Wij zijn natuurlijk van plan om bij onze eerstvolgende wedstrijd weer 5 puntjes te kunnen pakken en onze eerste plek terug te veroveren! Tot nu toe gaat het na onze promotie vanuit de derde klasse super goed en wij hopen een stijgende lijn te kunnen behouden! We zijn nu in ieder geval heel erg tevreden en vooral TROTS!

Tine Vloet Dames 6

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Havoc DS 4 op de planning. Zowel de tegenstander als wij zijn vorig jaar gepromoveerd en zijn dit seizoen dus allebei nieuw in de tweede klasse. Toch bleken wij beter bestand tegen deze vernieuwing en wonnen de wedstrijd dan ook met een overtuigende 4-0.

De eerste set verliep redelijk soepel, maar er werden hier en daar wel wat foutjes gemaakt aan onze eigen kant, waardoor de set uiteindelijk met een 25-18 eindigde. Zeker een prima uitslag, maar onze coach Kirsten was er van overtuigd dat dit nog wel beter kon.

De tweede set kreeg ze dan ook meteen haar gelijk en werd het 25-4. De passes kwamen secuur, waardoor we, op aanraden van de coach, vooral de aanval op de midden goed konden benutten. Havoc was niet bestand tegen dit snelle spel, waardoor we hen zelfs onder de 5 punten konden houden.

Ook de derde set werd een ruime overwinning en met een 25-10 eindstand maakte Havoc wederom eigenlijk geen kans. Met een mooie 25-15 konden wij de wedstrijd vervolgens afsluiten.

Ik ben blij met het resultaat en bovendien trots op het team en de coach dat we ook tegen een wellicht iets wat mindere tegenstander alsnog op ons eigen niveau bleven spelen. Iets wat vorig jaar nog wel af en toe een aandachtspuntje was. Verder hebben we de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd een bedankje gegeven, aangezien het de week van de scheidsrechter was. Ze had de wedstrijd ook erg goed gefloten, dus dat bedankje had ze zeker verdiend!

Rosanne Ypma

Gisteren, 28 september, namen wij het op tegen AV Flash dames 2. Onze eerste uitwedstrijd van de competitie. Na een goede start vorige week hadden we er zin in en waren strijdlustig om ook deze wedstrijd te winnen!

De eerste set wonnen we met 25-12. We waren gelijk scherp en maakte weinig fouten, goede passes en aan het net werd er goed gescoord. Daarnaast een aantal goede servicebeurten en de set was binnen.
In de tweede set liep het wat moeizamer. Ballen werden niet meteen gescoord en werden makkelijk teruggespeeld waardoor AV Flash meer mogelijkheden kregen om te scoren. Maar desalniettemin deze set ook gewonnen met 25-15.
De derde set verliep weer wat beter. Na een wat moeizamere 2e set waren we weer scherp en dit was ook weer te zien, gewonnen met 25-12.
In de vierde set ging het wat minder. We begonnen niet scherp en maakten wat onnodige foutjes. "We gaan deze set toch niet verliezen na zulke mooie uitslagen in de eerste drie sets?"
Enkele wissels (om de rust terug te krijgen in het veld), ons fanatisme én de goede aanmoediging zowel in als buiten het veld hebben ervoor gezorgd dat we ons wisten te herpakken. Ook deze set wonnen met 25-16. Onze eerste uitwedstrijd en we nemen 5 punten mee naar huis, iets om trots op te zijn! Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen Havoc dames 4.
 
Evy Cornelissen.
 
21 september 2019 hebben wij onze eerste wedstrijd van de competitie gespeeld tegen Vollan uit Langenboom. We hadden een week eerder al een oefenwedstrijd tegen hetzelfde team gespeeld en deze met 3-1 gewonnen. Nu was het de kunst om nét zo te spelen als die week daarvoor zodat we ook deze wedstrijd zouden winnen. Na een wedstrijd met ups en downs hebben we uiteindelijk weer met 3-1 van ze gewonnen.
 
Het begon met een spannende eerste set, die we met 25-23 gewonnen hebben. Na een grote voorsprong van Activia wist de tegenstander nog heel wat punten te scoren waardoor de spanning hoger opliep. Uiteindelijk wisten we ons hoofd koel te houden en maakten wij de set af.
 
De tweede set verliep een stuk bete. Zo liet onze spelverdeelster Roos Aben een mooie servicebeurt zien en sloeg Eline van Benthum een paar mooie ballen wat de druk bij de tegenstander opvoerde. Wel hadden we ook in deze set een paar tegenslagen, maar na een paar wissels haalden we de set toch binnen. Deze set wonnen we met 25-19.
 
De derde set was op z’n zachts gezegd de minste set aan onze kant. De verdediging verliep niet goed waardoor er weinig goeds uit de aanval gehaald kon worden. Onze spelverdeelster Nina v.d. Bogaard wist het spel wel goed te verdelen waardoor er veel variatie was in het spel. Helaas lieten wij deze set onze hoofden hangen en werd het 12-25 voor Vollan.
 
Na een flinke peptalk van onze coach Kirsten, herpakten we onszelf weer in de laatste set. We lieten in deze set weer zien wat we in onze mars hebben. Hier kwam een mooie overwinning uit van 25-18. 
 
Volgende week spelen we uit tegen AV Flash dames 2.
 
Balou Verhoeven

Op de foto’s is te zien hoe de meiden van Somas Activia (Wanroij) zich opmaken voor de 5e set. Een spannende wedstrijd stond op het spel, Activia die voor de wedstrijd derde stond, speelde tegen koploper Detac in de tweede klasse. De wedstrijd begon veelbelovend, na 40 minuten spelen stond Activia met 2-0 voor (25-13, 25-13).

Toen kwam een ommekeer.Detac kwam in de derde set pas echt in haar eigen spel en won deze set eveneens met 13-25. In de vierde set bleven zij beter aanvallen en waren zij opnieuw sterker dan Activia, ondanks hard werken kreeg Activia haar spel niet op orde. Met 15-25 ging de vierde set dus naar Detac.  

Maar de meiden bleven goed gemutst en begonnen met goede moed weer aan de 5e set. De teleurstelling zat toch een beetje in de benen, het publiek moedigde de meiden aan en probeerde positief de wedstrijd nog te keren. Maar met een 9-15 eindstand ging Detac met 3 punten naar Zeeland. Een mooie wedstrijd, goed gestreden en toch twee punten binnen gehaald! Activia heeft het Detac niet cadeau gegeven!

Zaterdag 22 december speelt Activia D6 opnieuw nog een belangrijke wedstrijd om bovenin mee te kunnen blijven draaien. Om 12.30 uur in De Hoepel in Wanroij komt HLB van Daal op bezoek nu tweede in de rij met een wedstrijd minder dan de koploper en een wedstrijd meer dan wij! Ook in Wanroij is publiek natuurlijk van harte welkom!

Supporter.

collage