Wedstrijd verslagen

Dames 7

Afgelopen zaterdag mochten we als kampioenen onze op één na laatste wedstrijd spelen tegen Saturnus/Hendriks Coppelmans. Om 12:30 speelden we uit in Uden. Janne Geurts deed vandaag met ons mee. Voordat we aan de wedstrijd begonnen gaf de tegenstander ons nog een klein cadeautje vanwege ons kampioenschap. Héél attent van ze! Toen kon de wedstrijd beginnen…
We begonnen de eerste set met ons eigen team. We liepen al snel een paar punten uit. We hadden een goede servicedruk waardoor we snel op voorsprong kwamen. Hierdoor konden we ook wat meer risico’s gaan nemen. Zo gaf Roos meerdere keren set-ups op de drie meter, die Tine lekker afmaakte. Ook Rosanne maakte mooie punten voor aan het net. De eerste set was in de pocket met 11-25.
 
In de tweede set kwamen Janne en Nina er in. Ze pakten het spel goed op en er werd weer een goede set gespeeld. Ook werden er weer leuke combinaties gedaan. De opdracht was om de tegenstander onder de 10 punten te houden. Dit lukte ons en de tweede set werd 8-25.
 
We begonnen de derde set iets minder sterk. We moesten weer even ons eigen spel gaan spelen. Na een paar punten kwamen we weer goed terug. Balou was goed aan het passen waardoor Floor een prima set-up kon geven op Claudia die hem dan mooi insloeg. Even later serveerde Nina 12 punten achter elkaar. Ook derde set wonnen we met 13-25.
 
De eerste 3 sets zijn binnen, nu de laatste nog. Pleun maakte een paar mooie aanvallen en Floor gaf secure set-ups.  De set verliep verder iets moeizamer. Onze tegenstander kwam dichterbij dus we maakten het nog even spannend op het einde. Ook de laatste set werd gewonnen met 18-25. We namen weer 5 punten mee terug naar Sint Tunnis.
 
Wie kampioen is verdiend een feestje! Onze sponsor Friends had voor ons een feestje geregeld in het sportcafé zaterdagavond. Dit was voor de spelers en invallers, coach, trainster, ouders en vrienden en vriendinnen. Het was een gezellige boel en we hebben er een super leuke avond van gemaakt. 
 
We hebben nog één wedstrijd te gaan volgende week tegen ActiveRooy. Daarna is het eindfeest waar wij natuurlijk ook van de partij zijn en officieel gehuldigd worden. Wij, Dames 7, zijn uiteraard genomineerd voor de titel “team van het jaar”. Ook onze coach is genomineerd. Dus als je nog geen stem hebt uitgebracht… stem op Dames 7 & onze coach Mieke Vloet! Tot zaterdag 13 april op het eindfeest. 
 
Nina van den Bogaard, dames 7
 
collage
 
 

Zaterdag stond de wedstrijd tegen de een na onderste op het programma, Havoc. Om 16.30 uur stonden we klaar om Haps in te maken. Als we vandaag 5 punten zouden pakken, hadden we nog 3 punten nodig om kampioen te worden. Belangrijk dat we met 4-0 zouden winnen dus. Tijdens onze warming-up viel Claudia helaas uit. Gelukkig was Evy mee en heeft zij de middenpositie heel goed overgenomen!

In de eerste set kwamen we al snel op een voorsprong en speelden we ons eigen spel. Helaas waren er wel wat servicefouten maar dit hebben we goed hersteld. Aan het einde van de 1e set kwam Nina na een lange blessure terug. Super gedaan, Nina! De set werd binnengehaald met 25-15.

De 2e set verliep goed. Er waren al wat minder servicefouten en we speelden een paar goede combinatie’s. Aan het einde van de set kregen we een beetje paniek door een goede serveerster van Havoc. We wisten dat we een stuk beter waren dan Havoc en wonnen de set met 25-21.

De 3e set; er werd alweer goed gespeeld. De super serve van Nina was weer terug en daar werden heel wat punten mee gescoord. Goede passes, goede set-ups en een sterke aanval zorgden dat we de 3e set wonnen met 25-17.

Laatste setje, natuurlijk gingen we nog vol voor het laatste punt. Havoc had zich er al een beetje bij neergelegd en zo konden we de set makkelijk winnen met 25-8. Vijf punten mee naar huis.

‘s Avonds kregen we een appje van Mieke, onze superleuke coach, dat de nummer 2 (Flamingo’s) drie punten had laten liggen, dit betekende dus kampioenennnnnnn!!!!!! Jammer dat we niet tijdens een wedstrijd kampioen zijn geworden maar natuurlijk wordt dit de aankomende wedstrijd tegen Uden en bij het eindfeest goed gevierd! 

Roos Aben

Daar wassie dan, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. We speelden zaterdag 23 maart tegen de nr 2, Flamingo’s DS4. Winnen was het doel en daar waren we allemaal maar al te gemotiveerd voor. Door deze wedstrijd te winnen zou de kans op kampioenschap erg groot worden. Goed voorbereid met twee extra speelsters, Anne Vloet en Janne Geurts, gingen we de wedstrijd in. Ook dank aan onze hulpcoach Peter.
 
De eerste set verliep al lekker. Iedereen zat er goed in en we waren erg enthousiast. Dat enthousiasme was ook aan de overkant te merken bij de Flamingo’s, die natuurlijk ook erg graag wilden winnen. Gelukkig hadden we ook erg veel publiek en goede aanmoediging wat ons motiveerde. Door wat servicefouten hebben we helaas wat onnodige puntjes aan de overkant gegeven, maar uiteindelijk wonnen we de set met 25-21. 
 
De tweede set verliep ook erg goed maar de Flamingo’s gaven niet zomaar op. Het was een nek-aan-nek-race waar we af en toe onnodige en te veel foutjes maakten. Het einde van de set was nabij en het stond 24-24. We hebben de set helaas nèt verloren met 26-24, maar hard gestreden en nog meer motivatie opgedaan om de komende sets te winnen.
 
De derde en vierde set verliepen beide ook erg goed. Anne en Janne hebben ook wat mooie ballen mogen slaan waar we weer wat puntjes voorsprong mee haalden. Ook moesten we vaak tactisch spelen omdat de Flamingo's wel erg veel ballen goed verdedigden. Aan het einde van de 4e set hebben we, na drie servicefouten aan beide kanten, de set binnengesleept met 25-19, net als in de 3e set. 4 punten in de pocket!
De kans op het kampioenschap wordt groter en groter.. We hebben na de wedstrijd de overwinning met z'n allen gezellig gevierd tijdens de pubquiz in de kantine en hebben er een geweldige avond van gemaakt! 
 
Claudia van Gelder
 
foto dames 7 23 03 2019
Afgelopen zaterdag hebben we een wedstrijd gespeeld tegen Montagnards dames 1, waarna zij afzakte naar de 8e plek en wij wederom onze 1e plek wisten te verdedigen. Een winst van 4-0 behaald! 
 
Eén van onze spelverdeelsters kon deze wedstrijd helaas niet meespelen vanwege een blessure die ze opgelopen had tijdens een training. Gelukkig kregen we goede vervanging en deden Rana Verhoeven uit de MB2 en Anke Litjens uit de MB1 mee. Anke heeft een hele wedstrijd meegespeeld en zeker wat mooie set-ups laten zien. Het was natuurlijk wel even wennen in het veld, waardoor de eerste set moeilijk verliep. De eerste set maakten we het spannend en hadden we een eindstand van 25-22. Het liep vrijwel de hele tijd gelijk op mede dankzij foutjes van onszelf.
 
In de tweede en derde set wisten we onszelf te herpakken; we lieten ons van onze beste kant zien. Er werden mooie ballen geslagen en de servicedruk lag hoog voor de tegenstander. We speelde ons eigen spelletje weer. Ook kregen we goede aanmoediging vanaf de kant waardoor we lekker enthousiast waren! De tweede set eindigde met een stand van 25-11 en de derde set met 25-13. 
 
De vierde set ging niet zonder tegenslagen. Wij als team zakte een beetje in maar toch wisten we bij deze set ook het hoofd koel te houden en werd het 25-20. Weer 5 punten in de pocket! Een stapje dichterbij het kampioenschap. Met nog 4 wedstrijden te gaan, waarvan de volgende wedstrijd op 23 maart. Misschien toch wel een hele spannende wedstrijd tegen de nummer 2: Flamingo’s dames 4!
 
Balou Verhoeven.

Op 16 februari stond de uitwedstrijd tegen Vocala gepland. Vocala staat op de 10de plek.

De eerste set begon. We wisten dat we ons eigen spel moesten spelen en ons niet moesten laten afleiden door het spel van de tegenstander. De set begon goed en we kwamen op een goede voorsprong door een sterkte servicedruk. Toch kwam Vocala nog een beetje terug en eindigde de set uiteindelijk met een stand van 25-16 voor ons.

Even een time-out en afgesproken dat we toch wat alerter moesten zijn. Helaas, we speelden in set 2 niet ons eigen spel en we lieten ons mee slepen in het spel van Vocala. We hadden wat fout-services en het ging gelijk op. Er ontstond wat onrust, maar uiteindelijk keerde het geloof in eigen spel terug en wonnen we de set gelukkig met 25-22.

Met een goede peptalk van Mieke, gingen we met goede moed de 3de set in. Alles lukte en er was een hele hoge servicedruk,  wat resulteerde in een stand van 25-1. Wow!!! 

De laatste set, we wilden niet onnodig punten gaan verspelen, dus gingen er met dezelfde mind-set in. Ons eigen spel spelen en enthousiast zijn. Dit ging behoorlijk goed en we wonnen de set met 25-9. 

Aankomende zaterdag staat de wedstrijd tegen Montagnards gepland. En niet onbelangrijk, door verlies van punten door Flamingo's D4 vandaag, staan we nu nog steeds aan kop, 6 punten los!

Roos Aben