Wedstrijd verslagen

Mini's

Dit willen wij jullie niet onthouden! Hoewel Sinterklaas en zijn volleybal pieten inmiddels weer naar Spanje zijn, werd er op vrijdag 29 november een pietentraining gegeven voor onze mini's in Wanroij. Dolle pret natuurlijk met de nodige high cinco's!collage pietentraining 29112019

Zaterdag 18 mei 2019 was het zover, de CMV regiokampioenschappen van seizoen 2018-2019. Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door de NEVOBO voor de beste teams uit regio Zuid op niveau 4, 5 en 6.

Het hele jaar hebben alle niveau 5 spelers van SOMAS/Activia enorm hard gewerkt op de trainingen en wedstrijden wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat team SOMAS/Activia N5 1 zich plaatste voor dit toernooi.

’s Ochtends om 08.15 uur vetrokken we richting Best. Hoe dichter we in de buurt van Best kwamen, des te groter werd de spanning, maar Nina van Els, Noor v.d. Oever, Esmee Emonds , Bente Goossens en Tijn v.d. Sterren waren er klaar voor.

Om 10.30 uur startte de eerste van de 4 poulewedstrijden. Vanaf het eerste fluitsignaal ging het gehele team vol voor de winst wat al direct resulteerde in een 2-0 overwinning. Het vertrouwen groeide.

De tweede wedstrijd werd ook gewonnen, maar toen … de derde wedstrijd. In de eerste set bleek al direct dat de beide teams erg aan elkaar gewaagd waren wat uiteindelijk resulteerde in een gelijkspel 54-54! Tijdens de tweede set bleef ons team sterk spelen. Er werd goed en veel 3 keer overgespeeld (wat op dit niveau een extra punt oplevert mits de bal correct over het net wordt gespeeld), goed geserveerd en ons team groeide in de wedstrijd. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in een overwinning van 62-43! We stonden er goed voor in de poule, echter moest de laatste wedstrijd nog wel gewonnen worden en dat deden ze …. met volle overtuiging!! We hadden de kwartfinales bereikt en dat zonder één set te verliezen in de poulefase.

De kwartfinale moesten we spelen tegen Avance 5.1. Nu kwam het aan op conditie en mentale veerkracht. Vanaf het begin was duidelijk dat beide teams enorm aan elkaar gewaard waren en helaas werd de eerste -erg spannende - set met een minimaal verschil van 1 punt verloren (46-47) … een tegenvaller.

Maar SOMAS/Activia 5.1 herpakte zich en won de tweede set met 52-64. Er werd een feestje gevierd …. wat van korte duur was. Voor de wedstrijd was omgeroepen dat de spelregels waren aangepast en dat bij een gelijkspel een derde set werd gespeeld tot de 15 punten welke met 2 punten verschil gewonnen moest worden. Zowel de coach als spelers hadden dit niet gehoord. Oei …. het team moest zich herpakken en dat deden ze! De derde set werd gewonnen met 12-15. De halve finale was bereikt … feest in het veld en op de tribune!

De halve finale volgde snel en onze tegenstander was Peelpush 5.2, een sterk team. Ook hier bleek al snel dat het geen gelopen race was. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar SOMAS/Activia 5.1 kwam na een sterke eerste set op voorsprong in de wedstrijd … ze wonnen met 52-41. Nog één set verwijderd van de finale … zou het dan echt gaan lukken? Echter …. Peelpush 5.2 gaf zich niet zomaar gewonnen en pakte de tweede set! Wederom moest er een enorm spannende derde set (tot de 15 punten) gespeeld worden. Als eerder in het toernooi conditie en mentale veerkracht de doorslag gaf was dat nu zeker het geval. Ons team bleef erg rustig en beheerst spelen, alle (extra) trainingen, de conditie en mentale veerkracht van onze spelers betaalde uit en hoe ….. de finale was bereikt.collage

De finale werd gespeeld tegen Peelpush 5.1. Ook in deze wedstrijd liet het team zien wat ze in huis hadden …. maar helaas moesten we Peelpush 5.1 na twee sets feliciteren met de winst. De teleurstelling was even heel groot. Al snel werd deze teleurstelling omgezet in trots en blijdschap en helemaal terecht. Tweede worden van geheel regio Zuid is een prestatie van grote klasse waar we met z’n allen en als vereniging heel erg trot op mogen zijn.

Super gefeliciteerd!!!!

Trotse "coach for a day"