Wedstrijd verslagen

NOJK

Trots op meiden A, B en C die vorige week zaterdag helaas nét niet door zijn gegaan naar de finaleronde van het NOJK.

In respectievelijk Nuth, Veenendaal en Dordrecht werd de strijd aangegaan tegen diverse teams uit heel Nederland. Volleybal op hoog niveau met spannende wedstrijden, lange rally’s, mooie combinaties, servicedruk en bovenal sportiviteit, prestatie én gezelligheid. Actiiiiviiiiiaaaaaa lalalalalalalaaaaa ...

Lees hier het verslag van de NOJK dag van meiden A.

collage meiden ABC

De meiden A van Somas Activia reisden zaterdag 23 februari af naar het zuiden om daar te strijden om een plek in de finale van het NOJK. Dit jaar bestond de selectie uit Isis, Quinty, Lisanne, Anna, Eline, Nieke, Aniek, Yara en de geblesseerde Roos en Iris. De coaches waren Fieny en Ger.

Op voorhand was er weinig getraind. Door blessures en een minder strakke planning was er maar één keer getraind en hadden we  op de vrijdag voorafgaande aan de NOJK een paar setjes geoefend. Toch gaan we maar voor één doel ... de finale!

In de 1e wedstrijd was HLB de tegenstander. Deze ploeg was wel bekend bij ons en de meiden kregen opdrachten mee van de coaches. Deze hebben ze, na een wat stroeve start, goed uitgevoerd en de gehele wedstrijd heeft Activia niet op achterstand gestaan. Dit resulteerde in een 2-0 winst.

De 2e wedstrijd was tegen VV Utrecht, geheel onbekend voor ons. Het spel was niet denderend en we liepen achter de feiten aan in de 1e set. Deze werd ook onnodig verloren. Knop om en in de 2e set ging het veel beter. De servicedruk was er weer en er kon op iedere positie lekker gescoord worden ... een makkelijke winst.

Daarna moesten we weer gelijk aan de bak tegen meiden A van Vocasa. Dit was weer een bekende tegenstander. In de 1e set van deze partij liep de service weer als een tierelier. Isis en Lisanne serveerden samen naar een vette voorsprong van 12-3. Vocasa kon hun spelletje op de mid-positie niet spelen en kwamen steeds meer in de problemen. Toch kwamen ze met hard werken nog aardig terug. In de 2e set ging Somas Activia vrolijk door met druk zetten op Vocasa. Deze set ging wederom naar Somas Activia. Door deze winst waren we al zeker van een beslissende wedstrijd voor de finale van het NOJK.

We moesten nog vechten voor wie 1e of 2e werden in de poule. Dit moesten we doen tegen Sliedrecht Sport. Een tegenstander van formaat. Gewoon lekker ballen en dat gebeurde ook. De beide teams lieten zien wat volleybal is. De strijd werd op z’n hards gestreden; de teams waren lekker aan elkaar gewaagd. Activia kwam weer goed uit de startblokken met de nodige servicedruk werd een 6-1 op het telbord gezet. Dit werd er door Sliedrecht ook weer net zo snel teniet gedaan. Activia begon ook beter te blokkeren en zodoende konden de hitters van Sliedrecht weinig directe punten scoren. De 1e set ging dan ook naar Activia. We hadden een 2-0 nodig om eerste in de poule te worden. De 2e set verliep eigenlijk hetzelfde als de 1e. Geweldig volleybal lieten we zien aan de toeschouwers en de andere teams van het toernooi die langs de kant kwamen kijken. Het ging er hard op, soms coaches tegen coaches, zoals dat hoort bij een wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. De coach van Sliedrecht Sport ging een keer op z’n knieën voor een actie van z’n team. “Knap gedaan meiden” werd er gescandeerd. Uiteindelijk hebben wij hun op de knieën gekregen. Met knallende  killblocks van Nieke en Eline maakten we korte metten met de aanvallers van Sliedrecht Sport. Een knappe 2-0 winst én eerste in de poule.

Dat zei nog niets en we hadden nog niets!!!!

De beslissende wedstrijd moesten we spelen tegen de nummer 2 van de andere poule, Peelpush. De wedstrijd was van korte duur. In de 1e set begonnen we nog aardig goed maar daarna was het over en uit. Zeker de 2e set was angstig slecht. Met maar liefst 25-5 verliezen is geen mooi afscheid van een mooie dag volleyballen. Maar het is zo gegaan; Peelpush behaalde hierdoor wel een finale plaats. Proficiat en suc6 in de finale!

Meiden bedankt voor jullie inzet; op naar de volgende!

Fieny en Ger

collage

 

collage BCGisteren hebben zowel meisjes B als C zich weten te plaatsen voor de volgende ronde, de halve finale van het NOJK. Meisjes A hadden zich al eerder geplaatst. De halve finale is op zaterdag 23 februari. Plaats, locatie en tijden zijn nog niet bekend.    GEFELICITEERD MEIDEN!