Wedstrijd verslagen

Beker

Dames 1 speelde een redelijk makkelijke wedstrijd tegen tweededivisionist Spivo. In de eerste set liep het gelijk goed en met één servicebeurt werd het 6-0. Deze voorsprong werd de gehele set vastgehouden en met degelijk spel werd deze set ook met 25-17 gewonnen.

In de tweede set werd er met minder druk gespeeld en Spivo kon makkelijk haar punten vergaren. Er werden aan Sinttunnische kant veel foute services geproduceerd, waardoor je de punten extra moet spelen om bij te komen. Spivo heeft de gehele set op voorsprong gestaan. Pas bij de belangrijke punten gingen de dames van Somas weer iets beter spelen en kwamen ze nog bijna langszij. Spivo wist echter toch de set te pakken met 23-25.

De neuzen weer dezelfde kant op en vol aan de bak was het advies! Zo werd er in de derde set iets beter gespeeld en konden er een paar aanvalscombinaties getoond worden aan het publiek. De set werd met 25-21 winnend afgesloten.

De meiden van Sint Anthonis waren zeker nog niet tevreden over het getoonde spel. De flair van de eerste set moest terug!!!! En ja, hoe doe je dit? Door hard te werken en voor iedere bal te strijden en te gaan. Dit werd er ook gedaan en met knappe reddingen van onze libero dwongen we het spel af. De blokkering stond goed en scoorde heel wat puntjes bij elkaar.De vierde set werd dan ook moeiteloos gewonnen met 25-14.

Een leuke overwinning. Aanstaande zaterdag mogen we in Den Haag laten zien dat we dit kunnen volhouden. In de eerste ronde van de nationale beker staan er drie wedstrijden op het programma. Alleen de beste gaat door naar de tweede ronde dus vol aan de bak!

Ger van Heugten

Dames 1 start het seizoen 2019-2020 met een voorronde voor de nationale beker. Op zaterdag 7 september spelen we, voor het eerst weer, in onze eigen hal de bekerwedstrijd tegen Spivo DS 1.

Dames 1 is dit seizoen iets veranderd ten opzicht van het afgelopen seizoen. Janneke Vloet, Liselotte Spoormakers en Anna Breimer zijn nieuw in dames 1. Zij hebben zich al goed ingepast in het team. Jolijn gaat in een lager team spelen maar is wel toegevoegd aan het begeleidingsteam van dames 1. Quinty en Dani gaan dit seizoen vast in dames 2 spelen maar blijven wel bij dames 1 trainen.                       

Na heel wat oefenpotjes en een trainingsweekend zijn we er weer klaar voor!!!! We zijn heel gedreven om zaterdag de wedstrijd tot een goed einde te brengen en dan het hoofdtoernooi binnen te stappen.

Onze voorbereiding was intensief en goed met het trainingsweekend in Doetinchem als hoogtepunt. Hier hebben we een sportief, gezellig programma afgerond. Op zaterdag winnen tegen VCV Varsseveld DS 1 (1e divisie) en in de avond leuke activiteiten tot in de late uurtjes. Op zondag een gezamenlijk verzorgd ontbijt. Daarna een spinning warming-up voor de kiezen gekregen gevolgd door een leuke pot volleybal tegen top divisionist Orion DS 1. Deze hebben we ook met een mooie overwinning afgesloten. Voldaan naar huis en vroeg slapen. Inmiddels klaar om as. zaterdag de klus te klaren!

Kom ons aanmoedigen! Van harte welkom in de Activiahal op zaterdag 7 september. De bekerwedstrijd start om 13.00 uur.

Ger van Heugten

Vanochtend vertrokken onze meiden B in een “officiële” spelersbus richting Dordrecht om de finale te spelen in de regiobeker Zuid. De bus werd gedeeld met de meiden C van Flamingo’s 56 die gelijktijdig in de finale stonden tegen Sliedrecht Sport. In de bus was het een gezellige boel. Er werd, zowel op de heen- als terugweg, gezongen, gedanst en gelachen. Van “de wielen van de bus ..”, “roetewisser” tot “YMCA” en “Leef”.  Na een rit van ruim 1,5 uur volgde in sporthal de Dijk de fysieke en mentale voorbereiding richting wedstrijd.

Soms moet je accepteren dat de tegenstander beter was. Next Volleybal Dordrecht paste in dit plaatje. Vooral aanvallend waren ze sterker. Bovendien konden ze gemakkelijk punten pakken door meerdere servicefouten van onze kant. Mede hierdoor kwam Activia, helaas, in vlagen aan hun eigen spel toe. We lieten Next Volleybal in alle sets uitlopen op een ruime voorsprong om vervolgens weer bij te komen,  ongeveer gelijk op te spelen en met het einde van de set in zicht steeds nét niet door te kunnen trekken naar de 25. Dit resulteerde in de setstanden 19-25, 19-25 en 20-25. Bovenal trots op onze welverdiende, mooie 2e plek. Met opgeheven hoofden verlieten we Dordrecht en reden terug naar het Brabantse land ....

collage beker 11 05 2019

Zondag 9 december was het Jeugdbeker-dag!

De meiden C en B van Activia togen beide voor 2 wedstrijden naar Panningen.

De C-meiden waren er vlak bij, maar hebben helaas tegen een beter VC Velden met 2-0 verloren. Daarna speelden ze tegen HHC Hornerhof. De eerste set was wat  wankelig en werd verloren. In de tweede set echter lieten de meiden zien wat zij waard zijn, Activia wist met ruimere cijfers deze 2e set knap te winnen!  Helaas, na een 2-0 verlies en 1-1 uitslag  zijn de meiden C uitgebekerd ... maar met een mooie ervaring rijker gaan zij zich voorbereiden op de eerste ronde van het NOJK.

beker B 9 dec 2018

Later in de middag waren de meiden B aan de beurt. Zij boekten succes! De eerste wedstrijd werd van SetUp Meerlo gewonnen met 2-0, rake klappen in de aanval en een goede servicedruk maakten de tegenstander een beetje nerveus. Direct hierna speelden de meiden tegen het team van Nuvoc. De felheid van de eerste wedstrijd was een beetje weg; de meiden lieten Nuvoc onnodig nog aardig wat puntjes bij elkaar sprokkelen, maar de eerste set werd gewonnen. De tweede set werd de opstelling veranderd. Alle meiden hebben vandaag meegedaan en alle punten die ze konden verdienen hebben ze mee naar huis genomen. De meiden B gaan dus door naar de volgende bekerronde op zondag 20 januari 2019.

Wil je al eerder komen kijken hoe zij het doen? Op zaterdag 5 januari spelen de B-meiden de tweede ronde van het Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen in onze eigen Activiahal!