Wedstrijd verslagen

Beker

Ondanks de uitschakeling in de nationale beker, heerst er toch tevredenheid bij dames 1 van Somas Activia. We hadden het liever anders gezien maar moeten ook reëel zijn en kijken naar wat we gepresteerd hebben afgelopen zaterdag.

De 1e wedstrijd zou een ware clash moeten worden! Sliedrecht DS 2 zou zich toch wel willen revancheren op de laatste verloren partij tegen dames 1 van Activia!

In de 1e set ging het spel gelijk op en werd het 7-7. Daarna kwam de servicemachine van Somas Activia op gang en met veel geplaatste services werd Sliedrecht onder druk gezet. Daarbij was het blokkerend in orde bij de Sint Tunnisse dames. De Sliedrechtse dames konden geen vuist maken en gingen kopje onder met 25-15.

In de 2e set moest Activia toch wel op hun hoede blijven voor Sliedrecht DS 2 want het ging wel heel gemakkelijk in de 1e set! Maar dat bleek toch niet zo erg dan wat we gedacht hadden. De dames van Activia konden hun niveau blijven spelen en met veel energie werd ook deze set moeiteloos binnengehaald: 25-17

In de 3e set bleef de machine van Somas Activia op volle toeren draaien. Er werd een ruime voorsprong opgebouwd. In de laatste fase van de set kwam Sliedrecht nog wel terug maar met een goede eindspurt werd ook deze set gewonnen: 25-22.

collage

Daarna ff rust, lekkere soep eten met z’n allen en kijken naar Vocasa DS 1- Sliedrecht DS 2. Deze wedstrijd was Vocasa veruit de bovenliggende partij en won de wedstrijd gemakkelijk met 3-0.

Het publiek ging zich opmaken voor de beslissende partij: Vocasa DS 1 – Somas Activia DS 1. In de 1e set moesten de dames van Activia aan de snelheid van het spel wennen en wisten de achterstand van een paar punten niet in te lopen. Het spel was zeer acceptabel maar toch was het Vocasa die minder fouten maakte en de set binnenhaalde met 25-19

In de 2e set kwam Activia beter in hun spel en werd er goed tegenstand geboden. Toch was het weer Vocasa die iedere keer een paar punten voor bleef. Tijdens de big points werd het wel spannend; Activia kon de kloof van 3 punten dicht maken. Met de stand 23-23 was er nog alle zicht op een setwinst voor Activia. Vocasa liet het niet zo ver komen en maakte de set af met 25-23.

Set 3 dan maar! Ook hier konden de dames van Activia meelopen met de Nijmeegse dames maar ook in deze set maakten de dames van Vocasa minder fouten en wonnen verdiend met 25-18.

We kijken terug op twee goede wedstrijden van dames 1.  Dit niveau consolideren tijdens de komende competitiewedstrijden is de stelling van het team. Met opgeheven hoofden kreeg het talrijke publiek weer een applaus voor hun inzet tijdens de twee mooie wedstrijden van Activia.

Ger van Heugten

Afgelopen zaterdag een reisje naar Den Haag om de volgende ronde van de nationale beker te behalen. Om 12.00 uur vertrok de selectie naar sporthal de Houtrust om daar tegen HLB Van Daal/DS, Next Volley Dordrecht en Kalinko te spelen.

Om 15.30 uur startten we tegen HLB Van Daal/DS. Het begin was slecht. Met vele servicefouten kwam de ploeg uit Den Dungen op een comfortabele voorsprong van 17-13. Activia probeerde er alles aan te doen om de achterstand te verkleinen. Dit lukte maar niet. Op een stand van 22-19 voor HLB Van Daal/DS werd er door de coach een dubbele wissel ingezet. Deze pakte weer eens goed uit en met de frisse dames Janneke en Gaya werden alle ballen van de vloer gehaald en ook gescoord. We kwamen punt voor punt dichterbij maar konden toch niet voorkomen dat HLB Van Daal/DS op setpoint kwam. Ook dit punt werd in een lange rally weggewerkt en met veel vechtlust en vertrouwen in eigen kunnen werd de set binnengehaald met 24-26. Knap werk dames. De 2e set was een gemakkelijkere horde om te nemen. Met beter serveerwerk werd de ploeg uit Den Dungen aan de kant gezet met 16-25.

beker den haag 14092019 1

Meteen door naar de volgende wedstrijd tegen Nex Volley Dordrecht. Deze ploeg had met 2-0 verloren van Kalinko. Activia was veel beter bij de les dan in de eerste wedstrijd en met veel overmacht werd met 0-2 ook deze wedstrijd gewonnen (13-25 en 18-25).

De derde en laatste wedstrijd was een soort finalewedstrijd (omdat Kalinko ook de duels met 2-0 had gewonnen). Nou, daar leek het niet echt op. Weer was het Activia de betere partij en met leuk, attractief volleybal en strijdlust werd deze wedstrijd ook gewonnen. De ploeg kon zich opmaken voor de terugreis.

Op zondag was de teampresentatie/seizoensopening bij Somas Activia. Na de presentatie van alle teams aan het publiek speelde dames 1 een wedstrijd tegen Sliedrecht Sport dames 2. Zij zijn gepromoveerd naar de topdivisie. De vorige confrontatie had Sliedrecht met 2-1 gewonnen in de voorbereiding. Dames 1 kwam zeer goed en sterk uit  de startblokken. Met een spervuur aan goede directe punten vanuit de service werd de 1e set binnengehaald. De 2e set was meer een nek aan nek race. De Sinttunnische dames lieten zien waartoe ze in staat zijn. Ook deze set werd met goed en degelijk volleybal in winst omgezet. De 3e set was van minder kwaliteit maar dan nóg konden we weer met de winst van het veld af.

Met weer een winst tegen een topdivisionist zijn we klaar voor de competitie!

Ger van Heugten

Dames 1 speelde een redelijk makkelijke wedstrijd tegen tweededivisionist Spivo. In de eerste set liep het gelijk goed en met één servicebeurt werd het 6-0. Deze voorsprong werd de gehele set vastgehouden en met degelijk spel werd deze set ook met 25-17 gewonnen.

In de tweede set werd er met minder druk gespeeld en Spivo kon makkelijk haar punten vergaren. Er werden aan Sinttunnische kant veel foute services geproduceerd, waardoor je de punten extra moet spelen om bij te komen. Spivo heeft de gehele set op voorsprong gestaan. Pas bij de belangrijke punten gingen de dames van Somas weer iets beter spelen en kwamen ze nog bijna langszij. Spivo wist echter toch de set te pakken met 23-25.

De neuzen weer dezelfde kant op en vol aan de bak was het advies! Zo werd er in de derde set iets beter gespeeld en konden er een paar aanvalscombinaties getoond worden aan het publiek. De set werd met 25-21 winnend afgesloten.

De meiden van Sint Anthonis waren zeker nog niet tevreden over het getoonde spel. De flair van de eerste set moest terug!!!! En ja, hoe doe je dit? Door hard te werken en voor iedere bal te strijden en te gaan. Dit werd er ook gedaan en met knappe reddingen van onze libero dwongen we het spel af. De blokkering stond goed en scoorde heel wat puntjes bij elkaar.De vierde set werd dan ook moeiteloos gewonnen met 25-14.

Een leuke overwinning. Aanstaande zaterdag mogen we in Den Haag laten zien dat we dit kunnen volhouden. In de eerste ronde van de nationale beker staan er drie wedstrijden op het programma. Alleen de beste gaat door naar de tweede ronde dus vol aan de bak!

Ger van Heugten

Dames 1 start het seizoen 2019-2020 met een voorronde voor de nationale beker. Op zaterdag 7 september spelen we, voor het eerst weer, in onze eigen hal de bekerwedstrijd tegen Spivo DS 1.

Dames 1 is dit seizoen iets veranderd ten opzicht van het afgelopen seizoen. Janneke Vloet, Liselotte Spoormakers en Anna Breimer zijn nieuw in dames 1. Zij hebben zich al goed ingepast in het team. Jolijn gaat in een lager team spelen maar is wel toegevoegd aan het begeleidingsteam van dames 1. Quinty en Dani gaan dit seizoen vast in dames 2 spelen maar blijven wel bij dames 1 trainen.                       

Na heel wat oefenpotjes en een trainingsweekend zijn we er weer klaar voor!!!! We zijn heel gedreven om zaterdag de wedstrijd tot een goed einde te brengen en dan het hoofdtoernooi binnen te stappen.

Onze voorbereiding was intensief en goed met het trainingsweekend in Doetinchem als hoogtepunt. Hier hebben we een sportief, gezellig programma afgerond. Op zaterdag winnen tegen VCV Varsseveld DS 1 (1e divisie) en in de avond leuke activiteiten tot in de late uurtjes. Op zondag een gezamenlijk verzorgd ontbijt. Daarna een spinning warming-up voor de kiezen gekregen gevolgd door een leuke pot volleybal tegen top divisionist Orion DS 1. Deze hebben we ook met een mooie overwinning afgesloten. Voldaan naar huis en vroeg slapen. Inmiddels klaar om as. zaterdag de klus te klaren!

Kom ons aanmoedigen! Van harte welkom in de Activiahal op zaterdag 7 september. De bekerwedstrijd start om 13.00 uur.

Ger van Heugten