Wedstrijd verslagen

De meiden A van Somas Activia hebben zaterdag 15 februari flink gewerkt om de finale van het NOJK te halen. De dag begon al vrij vroeg; de eerste wedstrijd om 9.45 uur was er al gelijk eentje van belangrijke waarde. De tegenstander VC Ledûb is geen onbekende voor ons team, ook in de bekerronde was het al onze tegenstander geweest. In die wedstrijd waren de twee partijen  aan elkaar gewaagd. In deze wedstrijd was het weer maar een klein verschil. De 1e set ging voortvarend voor ons, maar bij de 20 punten kwam Ledûb goed terug en ging met de winst aan de haal: 22-25. In de 2e set ging het lang gelijk op. Somas Activia was net iets sterker bij de big points en besliste de set met 26-24 in hun voordeel.

collage

Meteen moesten de dames weer aan de bak; nu tegen Olympia. Dit bleek een mindere tegenstander te zijn en er werd ook gemakkelijk gewonnen met 2-0 (25-14 en 25-13).

De volgende opponent was Vocasa. Ook deze meiden werden met 2-0 naar huis gestuurd (25-15 en 25-17).

De laatste poulewedstrijd was tegen Limes. Ook weer een zelfde tegenstander als afgelopen seizoen. Toen werd er vrij gemakkelijk van hun gewonnen. Ditmaal ging het niet zo gemakkelijk en moesten onze meiden duidelijk laten zien wat hun niveau was. Maar ook deze wedstrijd wonnen we met 2-0 (25-19 en 25-22).

Nog geen wedstrijd verloren! En toch hadden we nog niets. Alles hing af van de laatste, beslissende wedstrijd. Er moest gestreden worden tegen het meiden A team van Dordrecht. In de 1e set ging alles heel vlot. Met veel servicedruk kwamen we riant voor te staan; dit kwam Dordrecht niet meer te boven. De set werd ook netjes gewonnen met 25-24. Ging het iets te gemakkelijk? De 2e set was een kopie van de eerste maar dan wel omgedraaid. Dordrecht was nu veruit de bovenliggende partij en won met 17-25. Vervolgens de beslissende 3e set, Er werd veel strijd geleverd aan beide kanten. Met 3-8 werd er van kant gewisseld en Activia moest alles uit de kast halen om de achterstand in te lopen. Het werd 9-12 voor Dordrecht; de kansen leken verkeken! Maar toch was het Somas Activia die terug kwam in deze set en het werd ook nog 14-14. Alles was nog mogelijk maar door twee keer de bal 5 cm uit te slaan, ging de winst naar Next Volley.

Jammer maar helaas. Goede wedstrijden gespeeld maar er niets aan over gehouden!! Op naar het volgende doel: het behalen van de bekerfinale! Dit moet gebeuren op zondag 15 maart in Kessel. Dan spelen we om 14.30 uur de halve finale tegen HLB van Daal.

Ger van Heugten