Wedstrijd verslagen

FAST

GENNEP – De B-poule van de Eredivisie Volleybal Dames  -met goed beschouwd enkel verliezers- heeft zaterdagavond toch een winnaar gekregen. Met een 3-1 zege op de enig overgebleven concurrent Voltena stelde ARBO Rotterdam/FAST de koppositie in het tot drie ploegen gereduceerde onderonsje veilig. In een gezellig druk Pica Mare opende Voltena met een 19-25 in de eerste set maar moest met 25-16, 28-18 en 25-21 de zege aan de thuisploeg.

Er hing in Gennep een schaduw over het duel nadat de vierde deelnemer in de B-poule (Eurosped) zich plotseling terugtrok. Personele problemen bij de ploeg uit Vroomshoop waren de aanleiding de deelname aan de B-poule op te zeggen en de competitie drastisch de devalueren. Door de impopulaire move werden de resultaten van Eurosped geschrapt. Voor het succes van ARBO Rotterdam/FAST was het rigoureuze besluit een zegen waar in de organisatie eigenlijk niemand zat te wachten.  Het was het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis liever geweest dat de wedstrijden in de B-poule via een knock-out systeem afgewerkt zou worden maar de initiatiefnemer kreeg er de handen niet unaniem voor op elkaar. Er restte de vier ploegen niets anders dan de hele competitie in de B-poule uit te spelen. Daarin was ARBO Rotterdam/FAST aardig op weg. De vier wedstrijden werden met wisselend resultaat afgewerkt. Ondanks de startbonus wegens de eindklassering in de reguliere competitie hadden de speelsters van trainers Ziemba en Kailola het lot niet meer in eigen hand. Totdat Eurosped met het nieuws kwam de wedstrijden niet meer uit te kunnen spelen.

Plotseling stond er daarom zaterdagavond wat op het spel in Gennep.Tegen Voltena kon ARBO Rotterdam/FAST de eerste plaats in de B-poule veiligstellen. Een overwinning was nodig.  Daar zag het in Gennep na de eerste set niet naar uit. Voltena pakte de eerste set met 19-25 en bouwde ook aan het fundament voor de winst in de tweede set. Tijdens een servicereeks van Anne Heesakkers keerde het tij in het voordeel van de thuisploeg die met 25-16 de stand rechttrok. Met 25-18 pakte ARBO Rotterdam/FAST ook de rommelige derde set. Voltena haalde alles uit de kast om een vijfde set af te dwingen maar de thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen. Met 25-21 werd de 3-1 een feit, en daarmee sloot ARBO Rotterdam/FAST de B-poule als ‘winnaar’ af.
Voor het team uit Sint Anthonis en Gennep zit de competitie er op.  Achter de schermen wordt gewerkt aan de selectie die zich komend seizoen weer mag meten met de beste ploegen van Nederland. Geen sinecure voor de technische staf die de eigen selectie ‘geplunderd’ zag en er aan werkt nieuwe speelsters aan zich te binden.

OOTMARSUM/GENNEP | Volleybal eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST heeft zich prima hersteld van de nederlagen die het de laatste weekenden leed. In Ootmarsum werd zaterdag weer een klinkende 1-3 (20-25, 25-17, 21-25 en 16-25) overwinning geboekt tegen Lammerink Installatiegroep Set Up’65. De overwinning bezorgde de ploeg van trainer Josha Kailola en Jacek Ziemba de koppositie in de B-poule.

De wedstrijd in Ootmarsum was een memorabele ontmoeting. Het Twentse volleybalbolwerk van weleer neemt vrijwillig een stap terug, en trekt het eerste damesteam terug uit de Eredivisie. De hekkensluiter uit de reguliere competitie in de Eredivisie maakte het besluit enkele weken geleden al bekend. De wedstrijden in de B-poule vormen de afscheidstournee van Set Up’65.
In de reguliere competitie hield ARBO Rotterdam/FAST vijf punten over aan de twee ontmoetingen (3-2 en 3-1 winst) tegen de dames uit Ootmarsum. In de B-poule eindigde het eerste duel in een 3-1 overwinning.
In sporthal De Schalm toonde ARBO Rotterdam/FAST zaterdagmiddag zich opnieuw de sterkste. Allee de tweede set werd aan de thuisclub gelaten. Met een driepunter op zak keerde de volleybalploeg uit Sint Anthonis en Gennep terug naar huis. Door de overwinning bezet ARBO Rotterdam/FAST weer de koppositie in de B-poule. Het heeft nog twee wedstrijden te gaan in de B-poule. 

ARBO Rotterdam/FAST -Voltena sluitstuk Super Saturday
Zaterdag 7 mei speelt ARBO Rotterdam/FAST de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander in sporthal Pica Mare in Gennep is Voltena uit Werkendam. De Brabantse dames wisten enkele weken geleden de ontmoeting met ARBO Rotterdam/FAST met 3-2 te winnen. De wedstrijd in Gennep, die als toetje volgt op de Super Saturday van moedervereniging Flamingo’s’56 in zaal Pica Mare.  Na de wedstrijd van Flamingo’s dames 1 en tegen VC Polaris uit Helmond staat ARBO Rotterdam voor de opgave zich te revancheren tegen Voltena.  De laatste thuiswedstrijd van het seizoen begint om 20.00 uur.

GENNEP – Het is de volleybalsters van ARBO Rotterdam/FAST niet gelukt Eurosped voor de derde keer te verslaan. Na twee overwinningen (3-2) in de reguliere competitie ging ARBO Rotterdam/FAST in de B-poule in Gennep met 1-3 onderuit. In een vermakelijk duel gaf de door ziekte en blessure geplaagde ploeg op cruciale momenten het heft uit handen.

Zo zat bij de thuisploeg Charlotte Haar geblesseerd aan de kant terwijl Noa Klerckx ziek thuis gebleven was. Door de tweede nederlaag op rij hebben de speelsters van trainer Ziemba en Kailola de koppositie in de B-poule uit handen gegeven.

In Pica Mare haalden beide teams niet het niveau dat de toeschouwers graag hadden gezien. Wel werden lange spectaculaire rally’s gespeeld waarin de teams beurtelings aan het langste eind trokken.  Behalve in de tweede set trokken ARBO Rotterdam/FAST en Eurosped voortdurend samen op. De Twentse dames hadden op het moment supreme de zenuwen het best in bedwang.
Zo leek de thuisploeg de eerste set bij 23-23 en de servicebeurt de set te grijpen. Het was toch Eurosped dat met 23-25 de set greep. De thuisclub was de draad kwijt en liet de tweede set met 11-25 aan Eurosped.collage 24 04 22 FAST

Foto's: Peter Gommans


In de derde set hielp een snelle start ondanks een stotterend eind voor de setwinst: 25-21. Dezelfde setcijfers lagen bij 23-21 voor ARBO Rotterdam/FAST in de vierde set het verschiet. Eurosped had geen trek in een vijfde set en trok met 23-25 de driepunter naar zich toe.

Zaterdag wacht ARBO Rotterdam/FAST de uitwedstrijd tegen Lammerink Installatiegroep Set Up’65 in Ootmarsum. Het duel met de van het hoogste plan verdwijnende Twentse tegenstander begint om 14.30 uur.

SINT ANTHONIS | ARBO Rotterdam/FAST heeft de eerste uit een reeks van zes wedstrijden in de B-poule gewonnen. In de Activiahal in Sint Anthonis klopte de regionale volleybal eredivisionist Lammerink Installatiegroep Set Up’65 uit Ootmarsum met 3-1 (21-25, 25-18, 29-27 en 25-16). De ploeg van de trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola wisselde goede en minder goede momenten af tegen het Twentse team dat de Eredivisie vaarwel gaat zeggen.

Het gegeven dat de tegenstander het trieste besluit genomen heeft, en het gebrek aan een prijs voor de winnaar en sanctie voor de laatste uit de B-poule maakte hele competitie als een strafexpeditie voor de vier deelnemers. Nadat ARBO Rotterdam/FAST nul op rekest kreeg bij het voorstel de B-poule in een knock outsysteem te spelen, restte het team uit Gennep en Sint Anthonis niets anders de strijd met Set Up’65 aan te binden alsof er veel op het spel stond.collage 10 04 2022Foto's: Peter Gommans.

De bezoekers openden brutaal met een 21-25 setwinst. ARBO Rotterdam/FAST herpakte zich en trok met 25-18 de stand gelijk. Set Up gaf zich nog niet gewonnen en leek met de derde set aan de haal te gaan. Met een uiterste krachtinspanning trok de thuisploeg de set met 29-27 naar zich toe. Lammerink Installatiegroep Set Up’65 had daarmee het kruit verschoten en gaf zich met 25-16 gewonnen.
Na de winnende start wacht zaterdag de uitbeurt tegen Voltena uit Werkendam. Deze ploeg sloot het debuutseizoen in de Eredivisie met een twaalfde plaats af. In de reguliere competitie wist ARBO Rotterdam de beide ontmoetingen te winnen met 3-2 en 3-0. Dat betekent echter dat ARBO Rotterdam/FAST deze tegenstander kan onderschatten.
Voltena – ARBO Rotterdam/FAST begint zaterdag 16 april om 19.00 uur in sporthal De Crosser in Werkendam.

SINT ANHONIS | Amper anderhalve week na de ontmoeting in de reguliere competitie staan ARBO Rotterdam/FAST en Lammerink Installatiegroep Set Up’65 opnieuw tegenover elkaar. Zondag spelen beide teams de eerste wedstrijd in de B-league. Plaats van handeling is de Activiahal in Sint Anthonis.

De wedstrijd in Sint Anthonis is de eerste in de afscheidstoer van de ploeg uit Ootmarsum, die de competitie als laatste afsloot. De Twentse vereniging heeft besloten het eerste damesteam uit de Eredivisie terug te trekken omdat het geen representatief team op de been kan brengen tijdens het nieuwe seizoen 2022-2023.

 Set Up’65 bezorgde in het slotduel tegen Dynamo ARBO Rotterdam bijna een aangename verrassing. Het snoepte ARBO Rotterdam/FAST-concurrent Dynamo een punt af en had het tweede punt bijna op zak. Daarmee zou ARBO Rotterdam/FAST de play-offs om de landstitel bereikt hebben. Dynamo wendde een 2-3 nederlaag af en won zelf met 3-2. Daarmee bleef het ARBO Rotterdam/FAST een punt voor.

Voor ARBO Rotterdam/FAST, dat een inhaalrace te laat inzette, restte de wedstrijdenreeks in de B-league. De nummers negen tot en met dertien treffen elkaar in een hele competitie. In de eerste van zes wedstrijden openen de dames van trainers Ziemba en Kailola thuis tegen Set Up’65. De thuisploeg is zondagmiddag favoriet voor de winst.

ARBO Rotterdam/FAST – Lammerink Installatiegroep Set Up’65 begint zondagmiddag om 15.30 uur.