Sterk FAST rekent af met Eurosped

VROOMSHOOP – Het is zinvol om als sporter te investeren in jezelf. Volleybaltrainer Ivo Martinovic is het volledig met die stelling eens. De technisch verantwoordelijke man bij Eredivisionist FAST zag zondagmiddag hoe zijn team zich in Vroomshoop beloonde voor alle energie die het in trainingen en wedstrijden leverde. In een wedstrijd waarin alles op zijn plaats viel, klopte FAST thuisploeg Eurosped met 0-3 (20-25, 23-25 en 22-25). Daarmee houdt de ploeg uitzicht op het bereiken van de vijfde plaats in de Eredivisie.

Vanaf de eerste balwisseling voerde FAST de opdrachten die het vooraf meekreeg van Martinovic uit. “Maakte iemand een fout, dan pakte het team het samen op”, zei de nagenietende trainer zondagavond, “Behalve de niet speelfitte Maus Smeets, Noa Rahangmetan en Yara van de Ven heeft iedereen gespeeld. Dat maakt de prestatie nog mooier.”
Die instelling, twee sterke servicereeksen van Veerle van den Heuvel en scherpte maakten al in de eerste set het verschil. Een snelle 1-6 voorsprong lag aan de basis van de 20-25 setwinst.
De winst sterkte FAST in de tweede set. Met een ijzersterk ingevallen Eline Peeters (zij verving de vertrekkende Lara Hendricks) liep FAST zelfverzekerd weg van de opponent. Met 23-25 werd een voorschot op de overwinning genomen. Want hoewel in het volleybal twee gewonnen sets geen garantie voor succes zijn, was FAST vastberaden.
Met routinier Steffie Janshen als vervanger voor de geblesseerd gestarte Suzanne Kos, Joska Fransen voor Eline Peeters en later Michelle Koolen voor de op dreef zijnde Noa Klerckx trok het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis aan het langste eind. Met 22-25 voltooide FAST de gave driepunter.

Door de overwinning van FAST op Eurosped en die van Peelpush op Laudame Financials VCN (3-0) is de strijd om de vijfde plaats in de Eredivisie (eerste in de degradatiepoule) weer helemaal open. FAST  (12 punten) is derde achter VCN  (15) en Eurosped (14), maar heeft een duel minder gespeeld. FAST heeft met drie duels te gaan alles in eigen hand. De jacht op de eerste plek in de degradatiepoule begint zondag met de Limburgse derby tegen Peelpush. De ploeg in Meijel werd onlangs verslagen, maar dat is geen garantie. Het vertoonde spel en lef van zondag biedt meer perspectief.
FAST – Peelpush begint zondag om 15.30 uur in Pica Mare in Gennep.