VC Sneek te sterk voor FAST

SNEEK | Eredivisionist FAST heeft aan den lijve ervaren dat op het hoogste niveau van het Nederlandse volleybal de sterktes van de tegenstanders fors uiteenloopt. Na de 2-3 overwinning in het eerste duel tegen debutant Voltena ging een timide FAST met 3-0 onderuit tegen een overtuigend VC Sneek.

Was het de entourage, in de niet volledig gevulde Sneker Sporthal, de lange reis naar de Elfstedenstad of raakte de ploeg van trainer Ivo Martinovic al vroeg in de wedstrijd geïmponeerd door het aanvalsgeweld van VC Sneek? Het is moeilijk een vinger op de zeker plek te leggen, maar vast staat wel dat de Limburgse-Brabantse formatie te laat ontdooide om het thuisploeg Sneek lastig te maken.
VC Sneek, dat de eerste wedstrijd met 3-1 verloren had, wilde in de eerste wedstrijd voor eigen publiek de winst grijpen.  De dadendrang kreeg snel vorm. Met twee keer 25-14 stond FAST na drie kwartier voor de uitdaging het verblijf in Sneek te verlengen. In de derde set deed FAST mee, maar trok VC Sneek de zege bij 18-18 naar zich toe. Met 25-20 werd de uitslag op 3-0 bepaald.

De tegenstander van zaterdagavond was een maatje te groot voor de nummer vijf uit de vorige competitie in de Eredivisie. In de eerste thuiswedstrijd in de jonge competitie liggen zeker kansen voor FAST. Tegenstander is zondagmiddag Team Eurosped uit Vroomshoop. De Overijsselse ploeg bezet na twee nederlagen de twaalfde en voorlaatste plaats in de Eredivisie. Opgemerkt dient wel te worden dat de voormalige club van FAST-spelverdeelster Charlotte Haar met achtereenvolgens Apollo 8 en Sliedrecht Sport respectievelijk de bekerwinnaar en de landskampioen al getroffen heeft.