ARBO Rotterdam / FAST wint spannende strijd

Eredivisionist ARBO Rotterdam / FAST heeft na een pauze van twee weekenden de competitie hervat met een zwaarbevochten overwinning. In Ootmarsum waren (opnieuw) vijf sets nodig om Lammerink Installatiegroep Set Up’65 op de knieën te krijgen. Voor de lege tribune in sporthal De Schalm waren de setstanden 25-15, 19-25, 23-25, 25-17 en 8-15 voor het team van trainer Ivo Martinovic.

ARBO Rotterdam / FAST dat noodgedwongen de trainingen onderbroken had en acht dagen voor de wedstrijd in gemeente Dinkelland de draad weer oppakte werd zaterdagavond overrompeld door een furieus gestarte thuisploeg. Lammerink Installatiegroep Set Up’65 had het onlangs topploeg Apollo 8 nog lastig gemaakt en had moed geput uit dat duel. Trainer Martinovic trachtte met wissels zijn team aan de praat te krijgen maar de eerste set ging met 25-15 naar Set Up’65.
ARBO Rotterdam / FAST herstelde de schade en trok met 19-25 de stand gelijk. De dipjes uit de eerste en de pieken uit de tweede volgden elkaar in de derde set sneller op. In een spannende worsteling sloeg de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis aan het slot met 23-25 toe.  Bij de 1-2 achterstand legde Set Up’65 zich niet neer. De Twentse speelsters sloegen rap een gat een liepen van 9-2 uit naar een 22-12 en24-14 voorsprong. ARBO Rotterdam / FAST overleefde vier setpoints maar kon de 25-17 setwinst voor Set Up’65 niet voorkomen. Het sterke slot uit set vier hielp de bezoekers op weg naar de winst in de vijfde set die met 8-15 gewonnen werd. De opluchting in het FAST-kamp was groot. Voor het eerst sinds 17 oktober boekte de Limburgse-Brabantse club een overwinning. “Onze inzet en werklust heeft ons de overwinning bezorgd”, reageerde trainer Martinovic. ARBO Rotterdam / FAST is door overwinning een plaatsje gestegen. De ploeg is nu negende met zeven punten uit acht wedstrijden.
2021 11 27 SetUp ARBORdamFAST04