ARBO Rotterdam/FAST - Eurosped

GENNEP – Het is de volleybalsters van ARBO Rotterdam/FAST niet gelukt Eurosped voor de derde keer te verslaan. Na twee overwinningen (3-2) in de reguliere competitie ging ARBO Rotterdam/FAST in de B-poule in Gennep met 1-3 onderuit. In een vermakelijk duel gaf de door ziekte en blessure geplaagde ploeg op cruciale momenten het heft uit handen.

Zo zat bij de thuisploeg Charlotte Haar geblesseerd aan de kant terwijl Noa Klerckx ziek thuis gebleven was. Door de tweede nederlaag op rij hebben de speelsters van trainer Ziemba en Kailola de koppositie in de B-poule uit handen gegeven.

In Pica Mare haalden beide teams niet het niveau dat de toeschouwers graag hadden gezien. Wel werden lange spectaculaire rally’s gespeeld waarin de teams beurtelings aan het langste eind trokken.  Behalve in de tweede set trokken ARBO Rotterdam/FAST en Eurosped voortdurend samen op. De Twentse dames hadden op het moment supreme de zenuwen het best in bedwang.
Zo leek de thuisploeg de eerste set bij 23-23 en de servicebeurt de set te grijpen. Het was toch Eurosped dat met 23-25 de set greep. De thuisclub was de draad kwijt en liet de tweede set met 11-25 aan Eurosped.collage 24 04 22 FAST

Foto's: Peter Gommans


In de derde set hielp een snelle start ondanks een stotterend eind voor de setwinst: 25-21. Dezelfde setcijfers lagen bij 23-21 voor ARBO Rotterdam/FAST in de vierde set het verschiet. Eurosped had geen trek in een vijfde set en trok met 23-25 de driepunter naar zich toe.

Zaterdag wacht ARBO Rotterdam/FAST de uitwedstrijd tegen Lammerink Installatiegroep Set Up’65 in Ootmarsum. Het duel met de van het hoogste plan verdwijnende Twentse tegenstander begint om 14.30 uur.