ARBO Rotterdam/FAST is Set Up weer de baas

OOTMARSUM/GENNEP | Volleybal eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST heeft zich prima hersteld van de nederlagen die het de laatste weekenden leed. In Ootmarsum werd zaterdag weer een klinkende 1-3 (20-25, 25-17, 21-25 en 16-25) overwinning geboekt tegen Lammerink Installatiegroep Set Up’65. De overwinning bezorgde de ploeg van trainer Josha Kailola en Jacek Ziemba de koppositie in de B-poule.

De wedstrijd in Ootmarsum was een memorabele ontmoeting. Het Twentse volleybalbolwerk van weleer neemt vrijwillig een stap terug, en trekt het eerste damesteam terug uit de Eredivisie. De hekkensluiter uit de reguliere competitie in de Eredivisie maakte het besluit enkele weken geleden al bekend. De wedstrijden in de B-poule vormen de afscheidstournee van Set Up’65.
In de reguliere competitie hield ARBO Rotterdam/FAST vijf punten over aan de twee ontmoetingen (3-2 en 3-1 winst) tegen de dames uit Ootmarsum. In de B-poule eindigde het eerste duel in een 3-1 overwinning.
In sporthal De Schalm toonde ARBO Rotterdam/FAST zaterdagmiddag zich opnieuw de sterkste. Allee de tweede set werd aan de thuisclub gelaten. Met een driepunter op zak keerde de volleybalploeg uit Sint Anthonis en Gennep terug naar huis. Door de overwinning bezet ARBO Rotterdam/FAST weer de koppositie in de B-poule. Het heeft nog twee wedstrijden te gaan in de B-poule. 

ARBO Rotterdam/FAST -Voltena sluitstuk Super Saturday
Zaterdag 7 mei speelt ARBO Rotterdam/FAST de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander in sporthal Pica Mare in Gennep is Voltena uit Werkendam. De Brabantse dames wisten enkele weken geleden de ontmoeting met ARBO Rotterdam/FAST met 3-2 te winnen. De wedstrijd in Gennep, die als toetje volgt op de Super Saturday van moedervereniging Flamingo’s’56 in zaal Pica Mare.  Na de wedstrijd van Flamingo’s dames 1 en tegen VC Polaris uit Helmond staat ARBO Rotterdam voor de opgave zich te revancheren tegen Voltena.  De laatste thuiswedstrijd van het seizoen begint om 20.00 uur.