ARBO Rotterdam/FAST sluit met winst in B-poule af

GENNEP – De B-poule van de Eredivisie Volleybal Dames  -met goed beschouwd enkel verliezers- heeft zaterdagavond toch een winnaar gekregen. Met een 3-1 zege op de enig overgebleven concurrent Voltena stelde ARBO Rotterdam/FAST de koppositie in het tot drie ploegen gereduceerde onderonsje veilig. In een gezellig druk Pica Mare opende Voltena met een 19-25 in de eerste set maar moest met 25-16, 28-18 en 25-21 de zege aan de thuisploeg.

Er hing in Gennep een schaduw over het duel nadat de vierde deelnemer in de B-poule (Eurosped) zich plotseling terugtrok. Personele problemen bij de ploeg uit Vroomshoop waren de aanleiding de deelname aan de B-poule op te zeggen en de competitie drastisch de devalueren. Door de impopulaire move werden de resultaten van Eurosped geschrapt. Voor het succes van ARBO Rotterdam/FAST was het rigoureuze besluit een zegen waar in de organisatie eigenlijk niemand zat te wachten.  Het was het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis liever geweest dat de wedstrijden in de B-poule via een knock-out systeem afgewerkt zou worden maar de initiatiefnemer kreeg er de handen niet unaniem voor op elkaar. Er restte de vier ploegen niets anders dan de hele competitie in de B-poule uit te spelen. Daarin was ARBO Rotterdam/FAST aardig op weg. De vier wedstrijden werden met wisselend resultaat afgewerkt. Ondanks de startbonus wegens de eindklassering in de reguliere competitie hadden de speelsters van trainers Ziemba en Kailola het lot niet meer in eigen hand. Totdat Eurosped met het nieuws kwam de wedstrijden niet meer uit te kunnen spelen.

Plotseling stond er daarom zaterdagavond wat op het spel in Gennep.Tegen Voltena kon ARBO Rotterdam/FAST de eerste plaats in de B-poule veiligstellen. Een overwinning was nodig.  Daar zag het in Gennep na de eerste set niet naar uit. Voltena pakte de eerste set met 19-25 en bouwde ook aan het fundament voor de winst in de tweede set. Tijdens een servicereeks van Anne Heesakkers keerde het tij in het voordeel van de thuisploeg die met 25-16 de stand rechttrok. Met 25-18 pakte ARBO Rotterdam/FAST ook de rommelige derde set. Voltena haalde alles uit de kast om een vijfde set af te dwingen maar de thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen. Met 25-21 werd de 3-1 een feit, en daarmee sloot ARBO Rotterdam/FAST de B-poule als ‘winnaar’ af.
Voor het team uit Sint Anthonis en Gennep zit de competitie er op.  Achter de schermen wordt gewerkt aan de selectie die zich komend seizoen weer mag meten met de beste ploegen van Nederland. Geen sinecure voor de technische staf die de eigen selectie ‘geplunderd’ zag en er aan werkt nieuwe speelsters aan zich te binden.