ARBO Rotterdam / FAST contracteert Deense aanvalster

In de zoektocht naar uitbreiding van de selectie heeft Eredivisionist Arbo Rotterdam / FAST een slag geslagen buiten de landsgrenzen. Voor de middenpositie heeft de volleybalorganisatie uit Gennep en Sint Anthonis de Deense Rebekka Leitzke (23) gecontracteerd. De eerste buitenlandse speelster van ARBO Rotterdam / FAST komt over van ASV Elite uit Arhus dat uitkomt in de hoogste liga. Met haar team eindigde in het Duitse Hannover opgegroeide volleybalster in de play offs als derde. In het nieuwe seizoen (2022-2023) verdedigt de speelster met zowel Deense als Duitse nationaliteit het roze van ARBO Rotterdam / FAST.

Het spelen op het hoogste plan in Nederland combineert Rebekka Leitzke met haar studie MSc Plant Sciences aan de Wageningen Universiteit. Het contact met haar nieuwe club werd gelegd via een andere nieuwkomer. “Ik kende Stephanie van Dijck van een uitwisseling enkele jaren geleden en vroeg haar of zij nog een club op niveau wist in Nederland. Dat wist Stephanie wel, ja.” Ook een woonruimte in de studentenstad werd snel gevonden. “Via een vriendin van Lisan Siemonsma kreeg ik het appartement aangeboden.”

De volleyballoopbaan van Rebekka Leitzke verloopt stormachtig. “Ik speel pas sinds mijn achttiende.  Na vier jaar bij ASV Elite speel ik bij FAST voor het vijfde seizoen op het hoogste plan. Eerder heb ik getennist en paardgereden.” Bij ARBO Rotterdam / FAST is de Deense gemotiveerd. “Ik heb wedstrijdbeelden gezien en was onder de indruk. Afgelopen weken heb ik veel met Jacek Ziemba gesproken. Ik weet het zeker. Ik wil veel leren en ervaring opdoen, en vertrouw erop dat ik dat bij ARBO Rotterdam / FAST zeker kan doen.”