Wedstrijd verslagen

Dames 8

Wij, Activia dames 8, hadden afgelopen zaterdag een spannende wedstrijd voor de boeg. We konden namelijk de eerste plaats overnemen van Skunk. Zij staan maar 1 punt boven ons op de ranglijst. Daarom moesten we ervoor zorgen om met de volle winst naar huis te gaan. Bovendien zou Skunk tegen de nummer 3 één of meerdere punten moeten laten liggen. Erop of eronder dus!
In Odiliapeel stond TFC op ons te wachten. Zij staan 8e en daarmee bekleden zij de laatste positie op de ranglijst. Makkie dus, zou je denken. Helaas bleek dit anders te zijn. Wij maakten veel onnodige fouten en lieten niet ons beste spel zien. Hierdoor ging het in het begin qua punten gelijk op. We hielden onze hoofden koel waardoor we de eerste set met 16-25 binnen sleepten.
Zaak dus om de volgende sets ons eigen spel te spelen en daarmee de wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar ook de tweede set maakten we te veel onnodige fouten en lieten we TFC te dichtbij komen. Door de vele eigen fouten en onnauwkeurigheden speelden we een wedstrijd tegen onszelf in plaats van tegen TFC. Gelukkig konden we toch de knop omzetten en bleven we vechten voor de punten. Hierdoor wonnen we ook de tweede set, dit keer met 21-25.
Op dezelfde manier wonnen we ook de derde set met een setstand van 19-25. Om de eerste plaats op de ranglijst over te kunnen nemen moesten we met de volle winst naar huis. Hierdoor waren we extra gemotiveerd om de vierde set ook binnen te slepen. Dat is met een setstand van 17-25 gelukt!
Helaas hebben we niet ons beste spel kunnen laten zien maar gelukkig hebben we wel onze hoofden koel gehouden en gedaan wat er van ons verwacht werd. Na de wedstrijd bleek dat Skunk met 3-1 had gewonnen. Dit betekent dat we hetzelfde puntenaantal hebben. Maar doordat zij meer tegenpunten hebben staan we toch op de eerste plaats!
 
Komende zaterdag, 24 november, spelen we in eigen huis tegen Avance. Zij staan op de 7e plaats. Ook daartegen willen, en moeten, we 5 punten pakken. Dus heb je zaterdagavond om 17:30 uur nog niets gepland? Dan ben je van harte welkom om ons naar de overwinning te juichen!
 
Jetske