Wedstrijd verslagen

Dames 1

Verlies van Dames 1 in een wedstrijd wat eigenlijk niet echt een wedstrijd is geweest.

Dames 1 van Activia kwam toch nog redelijk uit de startblokken maar kon dat niveau niet goed vasthouden in de gehele 1e set. De service liep niet zoals gewenst en er werd ook nog met regelmaat fout geserveerd. De energie was niet genoeg aanwezig en VC Velden deed wat ze moesten doen. Veel servicedruk op onze passinglijn. Bovendien kwamen de ballen niet top bij de spelverdeelster. De set werd verloren met 25-20.

In de 2e set ging het wel beter en werd de rallypass beter gebracht. Dit resulteerde in een constantere vergaring van punten. De set werd dan ook gewonnen met 20-25.

In de 3e en 4e set werd het spel niet veel beter dan in de 1e set. Er werd voor ieder punt gevochten maar dit was zo’n dag dat het niet loopt en als je dan tegen een tegenstander als VC Velden speelt, loop je tegen een verliespartij aan.

Zonde van de vechtlust ... die er zeker was!

Deze week weer vol aan de bak in elke training. Zaterdag staat de volgende opponent weer tegenover ons.

Ger van Heugten

Dames 1 van Activia treedt aanstaande zaterdag aan tegen VC Velden DS 1. VC Velden staat mooi in de middenmoot en maakt wisselende uitslagen mee. De ene keer winnen ze met 4-0; de andere keer verliezen ze met 4-0. Vaststaat dat ze dit seizoen thuis nog niet hebben verloren. (Ze hebben enkel twee thuiswedstrijden gespeeld maar dan nog!). Hier willen wij graag verandering in aanbrengen en zoveel mogelijk punten mee naar huis nemen. Uit ervaring weten wij dat het niet zo makkelijk is om in én tegen Velden te winnen. Vorig seizoen is het, door een topwedstrijd aan onze kant, gelukt om met de volle winst naar huis te gaan. We zullen zaterdag weer alle zeilen bijzetten om dit te evenaren.

We hebben nog steeds een fitte selectie. Het is altijd mooi dat de begeleiding alle speelsters kan inzetten om op deze wijze zoveel mogelijk druk op de tegenstander uit te oefenen.

Lukt het ons om de volle winst mee te nemen naar Brabant en de koppositie in de eerste divisie te verstevigen?

Jullie zijn van harte welkom in sporthal De Vilgaard in Velden (aanvang wedstrijd 17.00 uur).

Ger van Heugten

Dames 1 wint de topper in de 1e divisie B met glans!

In de 1e set was het nog een zgn. “lala spelletje”. De energie zat er niet echt in en VCN DS 2 speelde het spelletje gemakkelijk uit op positie twee. De diagonaal van VCN kon gemakkelijk scoren met rake klappen en duidelijke prikballen. Dames 1 van Activia kwam er tot 2-9 niet aan de pas. Coach Ger nam de eerste time-out en maande zijn team om spirit en enthousiasme te tonen. Dit wierp meteen zijn vruchten af. Met 15 – 15 trok Activia de stand weer recht. Het knokken om de setwinst kon beginnen! Bij de stand 20-20 was er nog niets aan de hand. Vervolgens ging Activia alleen maar tactisch spelen. De dames van VCN raapten deze goed op en sloten uiteindelijk de setwinst verdiend af met 22-25

In de 2e set moest er met meer lef gespeeld worden. Zo gezegd zo gedaan; met dezelfde 6 basisspeelsters werd de set gestart. De energie was volledig terug. Zowel voor het publiek als voor het eigen team werd het weer genieten van een mooie pot volleybal. Met veel inzet en plezier werd deze set vrij eenvoudig gewonnen met 25-16.

collage SA DS 1 VCN DS 2

De 3e set denderden de dames gewoon lekker verder. Er werden wel foutjes gemaakt aan de Sint Tunnisse kant. VCN hielp ons ook met veel servicefouten aan hun kant. Het was niet altijd even goed maar de werklust aan de kant van Activia is zo hoog dat iedereen die in het veld staat er voor gaat. Ongelofelijke ballen werden gehaald en omgezet worden in een winnend punt. Dit consolideerde ook weer in een setwinst van 25-18

De 4e set begon ook weer uitstekend voor Somas Activia. Ondanks de goede inzet en werklust ging het iets minder met het scoreverloop. Ongeveer in het midden van de set werd de goedspelende Pleun gewisseld voor Kim. Kim kwam erin, zag en overwon! Wat een perfecte invalsbeurt! Elke bal die Kim raakte was goed en kwam tot een punt. De spelly wist Kim dan ook knap in stelling te brengen en VCN DS 2 had geen verweer tegen de knallers van Kim. Ook deze set werd winnend afgesloten door Activia met 25-22. Dames 1 blijft de trotse koploper van de 1e divisie B!

Ger van Heugten

Er staat zaterdag weer een topwedstrijd op de planning voor Dames 1 van Somas Activia. We spelen dan tegen VCN DS 2. Dit team heeft als enige nog de ongeslagen status in deze competitie. Het is een team met veel lengte en slagkracht. Daar kunnen wij als Activia redelijk goed mee overweg. Het blijkt uit de wedstrijden die we spelen tegen dit soort teams dat we aardig kunnen presteren. In de laatste twee confrontaties tegen dit team ging de winst, weliswaar elke keer kantje boord, naar Activia.

Wij gaan er natuurlijk  helemaal voor en laten het publiek weer genieten van een mooie volleybalavond. Met de DJD en het publiek, die de mooie klappers weer zal gebruiken, zal het ongetwijfeld weer een mooi festijn worden!

De sponsoren voor deze wedstrijd zijn: Bakkerij Verkerk en Fitcamp St. Tunnis. Wij heten beide sponsoren van harte welkom en hopen dat jullie volop zullen genieten van onze wedstrijd.

Welkom! Zaterdag 9 november om 19.30 uur in de Activiahal.

Ger van Heugten

Dames 1 wint tegen Zaanstad Dames 1 met een duidelijke 0-4!

In de 1e set ging het heel gemakkelijk naar de winst van 25 -16; vooral qua serveren waren we goed op dreef. Janneke kon bijna altijd drie mensen in stelling brengen. Daarbij nog wat mooie killblocks en de setwinst was binnen.

Ook in de 2e set bleef hetzelfde zes-tal staan en met vol vertrouwen werd ook deze set goed gespeeld ware het niet dat Zaanstad beter in hun spel kwam en met wat rake klappen van de aanvalsters aan de buitenkant nog aardig wat punten konden vergaren. Het werd nooit spannend, de stand doet echter anders vermoeden!!!! 23-25

In de 3e set ging Isis vanaf de service haar waarde maar weer laten gelden. Bij een stand van 0-7 werd het eerste foutje aan de kant van Sint Anthonis gemaakt. De meiden werkten goed voor iedere bal en het spel werd zowaar een mogelijke walk-over. Toch niet ... met de stand 5-15 op het telbord slopen er foutjes in het spel van de dames van Activia. De Zaanstadse dames daarentegen kwamen zienderogen dichterbij. Nét op tijd werd Activia wakker en haalde de set binnen met 20-25.

De 4e set werd de machine nog een keer opgeladen aan de Sint Tunnisse kant. Dit was genoeg om de 5 punten mee terug te nemen naar Brabant! Hierdoor staan we weer aan kop in de 1e divisie B!

Aanstaande zaterdag staat er dé topper op het programma: VCN DS 2 komt op bezoek. Deze ploeg heeft als enige nog geen wedstrijd verloren. Mooi volleybal verzekerd!

Ger van Heugten