Wedstrijd verslagen

Dames 1

Het damesteam van Somas Activia verliest in Capelle aan den Ijssel met 3-1. Veel hebben ze aan zichzelf te danken. De eerste twee sets waren niet goed genoeg en werden ook makkelijk afgegeven aan de thuisploeg met 25-15 en 25-22. Dat de dames toch wilden winnen bleek wel in de 3e set. Daar kwam de goede service weer naar voren en VCN werd van het kastje naar de muur gestuurd. De set werd verdienstelijk gewonnen met 14-25. Op naar nog meer punten!!! Dat leek ook zo te gaan maar met een voorsprong van 10-15 kwam er korsluiting bij de dames die moesten serveren. Tot aan de stand 20-23 werd er maar liefst 7x fout geserveerd. Dat er nog zo’n voorsprong op het telbord stond mag knap genoemd worden. VCN kwam echter dichterbij en er zelfs overheen. De 4e set werd met 26-24 afgegeven.

De nederlaag kwam hard aan maar er is nu niets meer aan te doen. Deze week weer hard trainen en zaterdag staat er weer een finale op het programma. VC Velden komt op bezoek. We gaan weer vol de strijd aan met deze tegenstander en hopen de ongeslagen thuis status vast te houden.

Ger van Heugten

Dames 1 Somas Activia heeft weer goede zaken gedaan door met 3 -1 te winnen van een sterk spelend Merkala Zaanstad DS 1.

In de 1e set moesten we wel ff in de wedstrijd komen. Dit duurde iets te lang en de foutjes werden hier en daar goed afgestraft door het goede aanvalsspel van de tegenstanders. Toch kwam het vurige spel van dames 1 weer boven en de set werd gewonnen met 25-21.

In de 2e set leek Activia door te denderen. Met een ruime voorsprong van 20-13 leek het te stoppen en Zaanstad kroop zienderogen dichterbij. De mouwen werden opgestroopt. “Dat zal ons toch niet gebeuren dat we met die stand in de problemen komen ?!” Toch liep het zo wel! Het niveau van ons eigen spel was niet top en dan kun je tegen een setverlies aanlopen. Niet dat we geen kansen hadden om alsnog de set te winnen maar Zaanstad was goed bij de les en won deze set met 25-27.

Zuur, maar  we moesten weer de concentratie oppakken en ons eigen spel laten zien. In de 3e set was dit toch nog wel moeilijk. Het liep niet zoals we wilden maar met vechtvolleybal kom je er ook wel. De set liep op en af tot de big points, daarin was Somas Activia toch iets beter en sloot de set winnend af met 25-22.

De 4e set bleef het kwakkelen aan de Activia kant. Niet dat het slecht was maar ook niet goed. Zaanstad kwam er aanvallend te gemakkelijk doorheen. Dit leverde voor het publiek weer mooie spannende, lange rally’s op. Activia kwam al snel op matchpoint 24-20 maar Zaanstad knokte zich erdoorheen en zette de stand op 24-24. Toch was het weer de thuisploeg die de laatste punten binnensloeg. Pfff … moeizaam maar weer een overwinning en nog steeds de ONGESLAGEN status in onze eigen hal!

Nu een paar weken geen wedstrijden en dan op naar de laatste finales voor dames 1!

Ger van Heugten

Komende zaterdag komt Dames 1 van Merkala Zaanstad op bezoek in Sint Anthonis.

Deze ploeg heeft een zeer goede start gemaakt in kalenderjaar 2020. Zij hebben maar liefst 4 wedstrijden achter elkaar gewonnen en niet tegen de minste tegenstanders. Ledub, VCN,  Velden en Volley Tilburg vonden hun Waterloo tegen deze ploeg. Het is voor ons zeker dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. Wij moeten tegen deze ploeg weer ons puike spel laten zien om nog steeds de ongeslagen status en de mooie eerste plaats, stevig, vast blijven houden.

Voor het talrijke publiek en onze sponsoren zal het weer genieten worden om hier bij te zijn. Wij maken er zeker weer een feestje van en hopen, weer, de buit in eigen huis te houden! De sponsoren zijn deze wedstrijd: Martens Project Management en MJ-Tekstatelier. Wij heten deze sponsoren van harte welkom. Wij vinden het weer fantastisch om jullie te mogen ontmoeten. Dank voor de sponsoring.

De wedstrijd start om 19.30 uur in de Activiahal.

Ger van Heugten

Dames 1 heeft afgelopen zaterdag het onderste uit de kan moeten halen om niet weer tegen een nederlaag aan te hoeven lopen. In een, voor het publiek, spannende pot volleybal, maakten de dames van Activia het zichzelf moeilijk. Door het mindere serveerwerk en het slimmere spel van Stravoc liep het niet best aan Sint Tunnisse kant.

De 1e set werd niet echt spannend; Stravoc won deze met 25-22. In de 2e set waren de rollen omgedraaid. De service begon weer beter te draaien. Met niet al teveel hoogstaand volleybal werd deze set gewonnen met 18-25. De 3e set was heel rommelig en niet goed aan onze kant. Wel willen en kunnen we redelijk goed verdedigen. Maar rommelen, NEEN, dat is niet ons ding. Als er dan zo gespeeld wordt, kunnen we er slecht uitkomen en ons spel opleggen aan de tegenstander. Vandaar dat we deze set ook dik verloren met 25-17. De 4e set moest er uit een ander vaatje getapt worden om niet weer tegen een onnodig wedstrijd verlies aan te lopen! Dit besef kwam ook wel duidelijk naar voren bij de meiden en er werd handiger omgesprongen met de tactische ballen van Stravoc. De ballen vielen niet meer  zo vaak op de grond. Bij een stand van 18-19 werd de dubbele wissel ingezet. Janneke en Liselotte kwamen in het veld; dat werd een goede ‘vipe’. Met deze wissel kwamen we geen moment meer in gevaar en brachten we de stand naar 19-24. Met het weer terugwisselen werd de set in een keer beslist: 19-25. Nu nog de 5e set binnenhalen was het advies.

De dames van Activia startten heel goed in de 5e set. Met een goede verdediging werden de aanvallers daarna in stelling gebracht. De kantwissel werd met 4-8 gedaan. Wederom werd de dubbele wissel aangevraagd. Ook deze keer waren het weer Janneke en Liselotte die het goed voor mekaar hadden en de ploeg op sleeptouw namen. Het werd 5-14 toen er weer teruggewisseld werd. Stravoc kreeg nog 2 puntjes en de wedstrijd werd afgesloten door een goede driemans blokkering.

Na de wedstrijd werd het vreugdedansje nog mooier omdat directe concurrent Volley Tilburg met 3-1 verloren had van Zaanstad. Het is aan ons zelf om dit voort te zetten. Op naar nog meer positieve uitslagen!

Ger van Heugten

Dames 1 geeft in eigen huis niets weg tegen Havoc D1! De beladen wedstrijd is er één geworden van redelijk éénrichtingsverkeer!

Na de achterstand van 8-13 in de 1e set  weggewerkt te hebben, is het team van Somas Activia niet meer in de problemen geweest. Met knap aanvalswerk van Gaya liep de 1e set gelijk op tot 20-20. De Activia dames maakten er, voor het talrijke publiek, een mooie eindspurt van en de 1e setwinst was een feit: 25 -22.

De start in de 2e set was aan de Sinttunnisse kant beter en dames 1 kon uitlopen op Havoc. Door knap verdedigend werk van de libero van Havoc kwamen de Hapse dames weer goed terug. Intussen bleef de aanvalsmachine van Activia de ballen er goed in slaan. Ook deze set werd met 25-22 gewonnen.

In de 3e set kreeg de blokkering van Activia meer vat op de aanvallen van Havoc. De kloof kon daarom iets groter gemaakt worden. Wat Havoc ook probeerde ze kwamen niet langszij. Of het nu de blokkering was of de passing aan Activia’s kant, alles werd goed teruggebracht naar spelly Isis. Deze kon op haar beurt weer de set-ups goed wegzetten naar de aanvalsters die er vervolgens mooie dingen mee deden. Ook de 3e set werd positief afgesloten en wel met: 25-19.

Nu nog ff de focus erbij houden en ook dat laatste verdiende punt in eigen huis houden! En dat deden we dan ook! In de 4e set werd er aan beide kanten flink voor iedere bal gevochten. Toch was het weer Activia die de winst naar zich toe trok en met 25 -17 kon het feestje beginnen.

Het publiek heeft wederom een mooie pot volleybal kunnen zien. Bedankt voor jullie steun en enthousiasme. WIJ waarderen dit enorm.

Ger van Heugten