Wedstrijd verslagen

Dames 1

Afgelopen zaterdag zijn we tegen een nederlaag aangelopen die terecht was. VC Olympia kwam met een hele strakke moeilijke service voor de dag. Die hebben wij op één set na niet meer onder controle gekregen!

In de 1e set ging het al snel de kant op dat wij veel moeite zouden hebben met hun kwaliteit. Servicedruk en een super verdedigingsmachine. VC Olympia haalde de gehele wedstrijd de meest onmogelijke ballen uit alle hoeken van de sporthal en kregen deze dan ook nog over het net. De 1e set werd dan ook gewonnen door VC Olympia met 25-13.

In de 2e set kwam Activia beter in het spel en met een goede service werd er zware druk uitgeoefend op VC Olympia. Dit resulteerde in een grote voorsprong van 20-13. Daarna kwamen de Kepèlse dames nog wel dichterbij maar Activia kon het afmaken met goed blokkeerwerk.

In de 3e en 4e set ging de verdediging van VC Olympia weer op volle toeren draaien en de dames van Activia moesten iedere bal wel 2 x scoren voor dat er een punt op het scorebord kwam te staan. Er werd fel en goed gestreden om ieder punt maar in beide sets ging VC Olympia er met de winst vandoor: 26-24 en 25-21.

Jammer dat dit de laatste wedstrijd was en dat deze verloren ging! Al met al een uitstekende prestatie van onze Dames 1. Voor het eerst in de 1e divisie en dan als 4e of 5e eindigen is knap te noemen. Bovendien biedt dit perspectief voor de komende jaren. Iedereen die ons een warm hart heeft toegedragen en geholpen heeft dit seizoen, HARTELIJK DANK hiervoor! Wij hebben van jullie genoten en wij hopen dat jullie ook van ons hebben genoten! Tot gauw!

Dames 1 Somas Activia

Ger van Heugten

De laatste wedstrijd van dit seizoen staat voor de deur. Aanstaande zaterdag is VC Olympia onze tegenstander. We hebben tot dusver een voortreffelijk seizoen gedraaid. Een mooie 4e of 5e plaats in deze competitie is goed te noemen. Op welke plaats we definitief terechtkomen ligt ook aan andere teams in hun laatste wedstrijden.

Wij willen nog 1x knallen om de laatste wedstrijd winnend af te sluiten. Zo houden we VC Olympia nog verder van ons af. VC Olympia zal dit in dezelfde lijn ook willen doen, verwachten wij! De vorige wedstrijd ging Olympia met de winst naar huis: 2-3. Het wordt dus weer een mooie pot volleybal waar het publiek van kan genieten..

Wij spelen over het algemeen in de uitwedstrijden minder dan in de thuiswedstrijden. Dit willen we zaterdag beter doen; de laatste kans om ons nog te verbeteren dit seizoen. We gaan ervoor!

We spelen om 19.15 uur in sporthal Piushof in Panningen. Van harte welkom!

Ger van Heugten

Dames 1 wint ook de laatste thuiswedstrijd maar verre van de volledige overtuiging kwam de winst tot stand. Wat op papier een makkelijke prooi moest zijn, bleek in de praktijk anders uit te werken. Van te voren was al aangekondigd dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou zijn om zo maar even te winnen!                    

Dames 1 begon zwak aan de wedstrijd met té weinig overtuiging en nét een stap te laat bij iedere actie. Hierdoor kon de gemotiveerde ploeg van Stravoc gemakkelijk naar een 1-0 voorsprong in sets lopen: 16-25.

In de 2e set ging het wel beter maar de werkelijke overtuiging bleef wel uit. Deze set werd gewonnen met 25-18.

De 3e set werd er aan beide kanten beter gespeeld. Niet alle acties waren even mooi maar door hard werken kom je er ook! Ook deze set werd door Activia gewonnen met 26-24.

In het begin van de 4e set was de concentratie helemaal weg. Alles ging fout of net niet goed genoeg! Stravoc won uiteindelijk de set met 22-25.

Op naar de 5e, beslissende, set. Deze bleef spannend tot het laatste punt. Er werd voor iedere bal gestreden. Hierdoor kon Activia de laatste thuiswedstrijd ook winnend afsluiten: 15-13. Ook mindere wedstrijden moet je winnen, was het eindoordeel.

Na de wedstrijd werden er nog heel wat mensen bedankt voor hun inzet bij en voor dames 1 van Somas Activia. Bij deze wil ik nogmaals iedereen bedanken voor hun steun en hulp. (Ik ga niet iedereen opnoemen want als ik iemand vergeet zou dat zonde zijn).

Zaterdag spelen we nog één competitiewedstrijd met VC Olympia als tegenstander.

Graag zien we jullie om 19.15 uur in sporthal Piushof in Panningen. Welkom!

Ger van Heugten

Aanstaande zaterdag is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor dames 1. Stravoc dames 1 komt dan op bezoek. We moeten alle registers opentrekken om weer een mooie pot volleybal op de vloer neer te zetten.

De eerste wedstrijd van dit seizoen waren zij ook onze tegenstanders. Dat is al een tijdje geleden en daar kunnen we denk ik, niet zoveel lering uit trekken. Wij wonnen toen met 3-1. Dat was een goede prestatie voor ons omdat wij nieuw waren in de 1e divisie en nog geen notie hadden wat ons te wachten stond! Dat weten we nu wel. We hebben ons ontwikkeld als een ploeg waar rekening mee gehouden dient te worden. We gaan de wedstrijd dan ook weer inzetten met veel energie en, hopelijk met ook weer zoveel servicedruk als afgelopen weken.

Voor deze wedstrijd nodigen wij alle persoonlijke sponsoren uit om gezellig bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. Aanstaande zaterdag is dat in ieder geval Jose Manders Voegbedrijf uit Cuijk die weer één van de meiden persoonlijk heeft gesponsord. Hartelijk dank hiervoor en van harte welkom!

Wij gaan ons uiterste best doen om onze laatste thuis wedstrijd winnend af te sluiten!

Ger van Heugten

Activia DS 1 wint in een goed gevulde sporthal van koploper Vollingo DS 1. Met de klinkende cijfers (3-1) was het nog lang onrustig in de sporthal.

Dames 1 begon niet sterk aan de wedstrijd. Eigenlijk was afgesproken om met veel servicedruk en enthousiasme de wedstrijd te beginnen! Al snel keken we tegen een achterstand aan. Door terughoudend te spelen konden de dames van Vollingo hun power goed gebruiken en daarmee een kloof van 4 punten op het bord zetten: 5-9. Ger nam zijn 1e time out. De neuzen moesten weer dezelfde kant op wijzen en dat gebeurde dan ook. Langzaam maar zeker kwam Activia terug in de wedstrijd. Met betere passes en heel veel aanvalsvariaties op de middenpositie werd de kloof gedicht. Op 21-22 kwam er een dubbele wissel aan Activia kant. Deze pakte goed uit en Quinty zette de aanvallers in de juiste stelling om te scoren. De set werd met 25-23 gewonnen. Dit leverde bij Vollingo flinke frustraties op. Zowel de speelsters als de coaches waren boos om de beslissing van de twee scheidsrechters.

De 2e set stond op het punt om te beginnen maar nog steeds was er gemor aan de kant van de tegenstanders! Activia kwam goed uit de startblokken en liet wederom zien waar het team toe in staat is. Met veel servicedruk en een goed verdelende spelly, kwam Vollingo deze set niet in hun spel. We bouwden met een goede blokkering een ruime voorsprong op. Op de stand van 23-13 liet Ger weer de dubbele wissel passeren. Quinty serveerde met veel servicedruk. De bal kwam maar moeizaam terug over het net. Nog een korte rally en daar stond weer een setpoint. Met aansluitend een service ace van Quinty was ook de winst in de 2e set een feit: 25-13.

De 3e set dan. Moeilijk, zo bleek het nu ook weer. Het spelletje zat op slot en toch werd er niet slecht gevolleybald. Vollingo kwam dus terug in de wedstrijd en kreeg gemakkelijk een grote voorsprong. Na wat wissels en time-outs kwam Activia toch nog wel terug. Dit was echter niet genoeg om de 3e set alsnog te pakken:  22-25.

De 4e  set ging Activia weer vol in de aanval en met een schitterende blokkering, afgewisseld met veel aanvallen op midden, werd Vollingo zoek gespeeld. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat Activia op matchpoint stond. Het publiek ging op de banken staan en ook meteen werd het eerste matchpoint verzilverd: 25-16.

Al met al een zeer goed spelend dames 1 met weer een verdiende overwinning. Komende zaterdag spelen we onze laatste thuiswedstrijd van dit, nu al mooie, seizoen. Kom het samen met ons vieren! Wij zijn jullie zeer dankbaar voor alle steun die we van jullie kregen en nog krijgen.

Ger van Heugten

DS 1 foto 23 03 Activia DS 1 Vollingo DS 1