Wedstrijd verslagen

Dames 1 Somas Activia heeft weer goede zaken gedaan door met 3 -1 te winnen van een sterk spelend Merkala Zaanstad DS 1.

In de 1e set moesten we wel ff in de wedstrijd komen. Dit duurde iets te lang en de foutjes werden hier en daar goed afgestraft door het goede aanvalsspel van de tegenstanders. Toch kwam het vurige spel van dames 1 weer boven en de set werd gewonnen met 25-21.

In de 2e set leek Activia door te denderen. Met een ruime voorsprong van 20-13 leek het te stoppen en Zaanstad kroop zienderogen dichterbij. De mouwen werden opgestroopt. “Dat zal ons toch niet gebeuren dat we met die stand in de problemen komen ?!” Toch liep het zo wel! Het niveau van ons eigen spel was niet top en dan kun je tegen een setverlies aanlopen. Niet dat we geen kansen hadden om alsnog de set te winnen maar Zaanstad was goed bij de les en won deze set met 25-27.

Zuur, maar  we moesten weer de concentratie oppakken en ons eigen spel laten zien. In de 3e set was dit toch nog wel moeilijk. Het liep niet zoals we wilden maar met vechtvolleybal kom je er ook wel. De set liep op en af tot de big points, daarin was Somas Activia toch iets beter en sloot de set winnend af met 25-22.

De 4e set bleef het kwakkelen aan de Activia kant. Niet dat het slecht was maar ook niet goed. Zaanstad kwam er aanvallend te gemakkelijk doorheen. Dit leverde voor het publiek weer mooie spannende, lange rally’s op. Activia kwam al snel op matchpoint 24-20 maar Zaanstad knokte zich erdoorheen en zette de stand op 24-24. Toch was het weer de thuisploeg die de laatste punten binnensloeg. Pfff … moeizaam maar weer een overwinning en nog steeds de ONGESLAGEN status in onze eigen hal!

Nu een paar weken geen wedstrijden en dan op naar de laatste finales voor dames 1!

Ger van Heugten